Pretraga vesti

Kako napreduje gradnja Moravskog koridora - Intenzivirani radovi na pet mostova

post-title


Na deonici od Pojata do Kruševca trenutno se intenzivno izvode radovi na temeljima i stubovima na 5 mostova, dok su na preostalih 5 u toku pripremni radovi, izjavio je direktor Koridaora Srbije Aleksandar Antić koji je obišao radove na prvoj deonici budućeg Moravskog koridora.

- Obišli smo i zemljane radove na pozajmištima odakle se vrši iskop materijala za izgradnju autoputa i zajedno sa izvođačem konstatovali da je dinamika intenzivirana, istakao je Antić, koji je lokaciju obišao sa novim šefom projekta izvođača Behtel-Enke, Viknajsonom Tevendranom (Vicknayson Thevendran).
Kako prenosi sajt Koridora Srbije, u toku su i radovi na trasi na 20-om kilometru autoputa, u zoni obilaznice oko Kruševca, kao i pripremni radovi na izmeštanju postojeće vodovodne mreže.

Prema najavi ministra građevinarstva Tomislava Momirovića uz decembra prošle godine, trebalo bi da radovi na deonici između Pojata i Kruševca budu završeni u narednih godinu dana.
Moravski koridor, ukupne dužine 112 km povezaće centralnu i zapadnu Srbiju, od Pojata do Preljine, a biće i prvi digitalni autoput u Srbiji, čime će se omogućiti brže i pouzdanije razmene informacija sa ciljem povećanja bezbednog odvijanja saobraćaja.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar