Pretraga vesti

Srbija prva u Evropi po broju građana koji su primili obe doze vakcine

post-title


U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, izvršene 1.650.030 vakcinacije protiv koronavirusa, a obe doze vakcine primilo je 620.067 građana.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju građana koji su primili obe doze vakcine na milion stanovnika prva je u Evropi. Posle Srbije su Malta, Island, Norveška, Poljska i Grčka.

U svetu je Srbija na sedmom mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD i Maldiva.

Prema broju građana koji su primili obe doze vakcine na milion stanovnika u svetu, Srbija je četvrta, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ispred SAD.

Prema ukupnom broju vakcinisanih u regionu, Srbija se nalazi na drugom mestu. Prva je Rumunija, a iza Srbije su Mađarska, Bugarska, Hrvatska i Slovenija.

Srbija je na prvom mestu u regionu prema broju građana koji su primili obe doze vakcine na milion stanovnika.Izvor: Vlada Srbije

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar