Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sutra sednica kriznog štaba: Kakve mere nas očekuju?!

post-title


Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za petak u 11 časova. Na sednici se očekuje uvođenje novih rigoroznijih mera.

Očekuje se da će na zasedanju biti predočen najnoviji epidemiološki presek odnosno, analizirano da li su dosadašanje mere koje se sprovode vikendom imale uticaj na smanjenje broja obolelih i širenje zaraze. Po broju zaraženih sasvim sigurno nisu.

Očekuje se i da će jedna od stavki o kojoj će se sigurno raspravljati biti i dva održana koncerta u Beogradu, kojima su se prekršile epidemiološke mere.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o tome ko će biti kažnjen zbog održavanja koncerta u Beogradu i naglasila da propisane mere treba jednako da važe za sve.

Lekari nagoveštavaju da će mere za predstojeći vikend sasvim sigurno uključiti zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Postoji mogućnost da to bude od 14 časova u subotu sve do ponedeljka, kao i da zatvaranje važi tokom 48 sati.

Podsetimo, prošlog vikenda sve je radilo do subote u podne, a onda su u 12 sati zatvoreni svi ugostiteljski objekti i tržni centri, koji su nastavili sa radom tek u ponedeljak u 6 sati. U ponedeljak su svi srednjoškolci prešli na online nastavu. Ali, za osnovne škole za sada nije bilo pominjanja da bi mogli da pređu na onlajn nastavu.

Član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je gostujući na TV Prva da medicinski deo štaba neće odustati i da će tražiti zatvaranje na bar sedam dana. "Sistem neće izdržati".

Nakon završene prethodne sednice, dr Kon je rekao da se razmatralo da i osnovci pređu na onlajn nastavu, ali da predlog nije usvojen.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar