Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ABA: Ponovo poraz Borca u poslednjem napadu (VIDEO)

post-title


U odloženom meču 11. kola ABA lige košarkaši Borca bili su gosti ekipi Zadra. Utakmica je bila od ogromnog značaja za oba sastava, što je bilo naglašeno na obe strane još pre početka susreta. Elem, duel velike važnosti za opstanak u jadranskoj ligi okončan je u korist sastava Veljka Mršića, a rezultat na kraju vrlo neizvesnog susreta je glasio 75:73 (21:16; 8:6; 26:20; 20:31). Ovom pobedom Zadar je napravio veliki iskorak ka poziciji broj 12, a samim tim i izbegavanju baraža. Doduše, uskoro će rečeni timovi imati priliku da još jednom odmere snagu, samo što će naredni meč biti odigran na parketu dvorane kraj Morave. Tada će Borac imati priliku da se adekvatno revanšira za poraz u Zadru.

Utakmicu je nešto bolje otvorio domaći tim. Zahvaljujući većoj angažovanosti, naročito u ofanzivnom skoku, Zadrani su dolazili do druge šanse za napad, pa su napravili prednost od četiri poena (5:1). Borac se poprilično mučio sa realizacijom iz igre, pa je u prva tri minuta poene postizao samo sa linije slobodnih bacanja. Tek je Miletić nakon gotovo četiri minuta košarke loptu zakucao u obruč. Usledila je trojka Nerandžića, a zatim novi poeni Miletića, pa je Borac čak i poveo (7:12). Čekao se odgovor Zadrana, a on je došao pre svih od Mavre, ali takođe od Džastisa Kartera. Njihovim poenima Zadar je ponovo preuzeo prednost u svoje ruke, a isto nije ispustio do isteka prvih 10 minuta (21:16). Valja primetiti da utakmica u prvoj četvrtini nije imala dobar ritam, što previše i ne čudi, ako se ima u vidu značaj meča za oba tima.

Tek pošto je označen početak drugog kvartala, Zadar je nastavio da dobro skače u ofanzivi. Na sreću po Borac, falilo je realizacije, tako da domaćin nije naplatio taj segment igre. Uprkos tome, Zadar je očigledno bio u boljem ritmu, pa je trener Marinović vrlo brzo morao da pozove svoje igrače na klupu. Poboljšanje u igri Čačana je nastupilo nakon tehničke greške OnakuaKočović je iskoristio slobodno bacanje, da bi zatim Todorović ukrao loptu, koju je nakon kontra napada smestio na dno mrežice. Dobri potezi gostiju naterali su trenera Mršića da zatraži tajm aut. Po povratku na parket usledile su brojne greške na obe strane, a loš niz prekinuo je Bursać sa četiri vezana poena. Usledio je ubrzo koš Mavre, pa je Zadar imao plus sedam na poluvremenu (22:29). Iako je Borac puno grešio, a neverovatno malo poentirao, moglo je da ga ohrabri jedino činjenica da ni Zadar nije briljirao, već je igrao taman toliko da na veliki odmor ode sa pristojnom prednošću, što nije bilo bez značaja pred nastavak susreta.

Nakon neverovatno lošeg prvog poluvremena ekipe su se na parket vratile sa jasnom željom i ciljem da zaigraju daleko bolje u nastavku susreta. Međutim, taj naum Borac nije sproveo u delo, jer je nastavio da igra u veoma lošem ritmu. Nije ni Zadar zablistao, ali je ipak došao do dvocifrene prednosti (36:24). Prosto rečeno, previše je bilo loših poteza igrača Borca. Da stvar bude gora, za tri minuta postigao je gostujući sastav svega četiri poena, i to sve sa linije slobodnih bacanja. Tek je Kočović prekinuo crni niz pogotkom za tri. Odmah nakon njega je to učinio i Nerandžić, tako da je Borac volšebno došao na minus četiri (36:32). To je bio alarm za klupu Zadra da zatraži minut za savetovanje. Taj potez urodio je plodom, jer su domaći igrači vezali sedam poena, pa su ponovo imali prednost od dve cifre (43:32). Razume se, red je bio na trenera Borca da tajm autom pokuša da probudi svoje izabranike. Ali do promene u igri Čačana nije došlo, već je Zadar sačuvao dvocifrenu prednost u svom posedu, koju je čak uvećao na maksimalnih 13 poena (55:42).

U poslednji deo utakmice Borac je ušao sa namerom da zaigra na sve ili ništa. Drugog rešenja nije ni imao, jer je zaostajao 13 poena za rivalom. Pokušavao je tim iz Čačka na sve načine da dođe do preokreta, ali je Zadar uspevao da odoleva. Tek nakon tri minuta igre trojkama NerandžićaTodorovića i Džonsa smanjio je Borac zaostatak na pet poena (62:57). Ali taman što se činilo da se Borac vratio u meč, Zadar je odgovorio serijom 5:0, kojom je vratio dvocifrenu prednost. Vremena je bilo sve manje, pa su Čačani povećali svoju agresivnost na obe strane terena. Ekipu je povukao Džons sa četiri vezana koša. Sledili su ga još neki saigrači, pa je Borac prišao na minus četiri (74:70). Nakon novog tajm auta Todorović je pogodio novu trojku, pa je Borac u poslednji minut ušao sa samo dva poena manje (75:73). Međutim, prvo je Zadar upropastio svoj napa, da bi zatim gosti imali dovoljno vremena za izjednačenje ili pobedu. Međutim, Kočović nije iskoristio poslednji napad, pa je Zadar na jedvite jade odbranio domaći teren.

Zadar: Karter 15, Paponja, Džastis 6, Palokaj, Brala, Vuković 9, Bursać 9, Junaković, Buljan, Mavra 16, Onaku 18, Žilber 2.

Borac: Tornton, Smit 2, Miletić 9, Gavrilović, Kočović 16, Nerandžić 11, Karapandžić, Novaković 4, Džons 15, Todorović 11, Čarapić 5.

https://www.youtube.com/watch?v=jN39RhrkD9Q
https://www.youtube.com/watch?v=oUCntWytN-M
Standings provided by SofaScore LiveScore


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar