Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Danas je otvoren 50. "Zlatni pojas Čačka" (FOTO)

post-title


Danas je otvoren jubilarni 50. "Zlatni pojas Čačka", jedna od najvažnijih, ne samo sportskih, već i turističkih manifestacija grada Čačka i Srbije.

Prethodnih godina, ovaj sportski spektakl trajao je tokom dve sedmice, tako da su predstavnici međunarodnih organizacija, karate klubova i njihovih federacija, bili naši gosti i odlazili sa divnim utiscima.

Želim da istaknem, da tradiciju dugu 50 godina, dugujemo osnivaču i legendi karate sporta u Srbiji i Čačku, g. Zoranu Petroviću, koji nažalost više nije sa nama. Bio je utemeljivač i osnivač "Zlatnog pojasa Čačka", zajedno sa g. Simom Rajičićem.

NJihov rad i uspehe, nastavio je g. Slavoljub Piper, sa svojim saradnicima.
Pola veka se ovaj turnir razvijao i uvek bio primer dobre organizacije. Danas, u ovim posebnim okolnostima, u Čačku su takmičari iz 15 zemalja sveta, iz Japana, Brazila, Gvatemale, Čilea, Filipina…
Turnir je vrhunski organizovan, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Ove godine počinjemo izgradnju i očekujemo brzi završetak, sportske dvorane za Ekonomsku školu, koja će se koristiti i za kontaktne sportove. To je neophodno, jer je mnogo mladih u ovom sportu, a čak 800 dečaka i devojčica u našem gradu treniraju karate i pronose ime i slavu našeg grada na najvećim svetskim takmičenjima. Naša je obaveza da im stvorimo najbolje uslove za trening i nove pehare i medalje.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar