Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac - FMP, meč starih znanaca

post-title


U pomerenom meču 18. kola ABA lige košarkaši Borca će u dvorani kraj Morave ugostiti kolege iz FMP-a (16 časova, Arena sport 1).

Biće to drugi duel ove sezone pomenutih timova u ABA eliti. Naime, u 5. kolu jadranskog takmičenja Čačani i Beograđani su imali priliku da ogledaju znanje i košarkaško umeće u Železniku. Tada je kao bolji izašao domaći tim, koji je u neizvesnoj završnici slavio rezultatom 93:87.

Ali i pre toga su Borac i FMP imali priliku da se sastanu. Prethodnog leta, u sklopu  priprema za tekuću sezonu, igrale su rečene ekipe čak dva puta. Jednom je bio bolji FMP, koji je pobedio rezultatom 84:74.

Zatim je odigran i meč u Železniku, a tada je Borac zahvaljujući savršenom šuterskom izdanju održao čas košarke rivalu, jer je slavio sa ubedljivih 83:112.

Međutim, naredni duel koji će biti odigran u gradu na Moravi je od ogromnog značaja, posebno za čačanski tabor, što je istakao i strateg Borca Marko Marinović, koji ga je nazvao ,,derbijem donjeg dela tabele”.

U ovom momentu, FMP bolje stoji po pitanju skora od Borca. Tim iz Železnika je ostvario osam pobeda, dok je 13 puta bio poražen. S druge strane, Borac je na svoj konto upisao pet pobeda, dok je 16 puta pretrpeo poraz.

Sve u svemu, rezultat predstojećeg susreta mnogo će uticati na sudbinu čačanskog sastava u ABA ligi u periodu koji se neumitno bliži…



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar