Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovako posluje najveća fabrika baruta na Balkanu u doba epidemije: U Lučanima uposleni svi proizvodni kapaciteti, a radnici imaju najveće plate u ovom delu Srbije

post-title


Lučani - U ovom vremenu, kada privreda u celom svetu trpi velike udare zbog epidemije virusa kovid-19, preduzeće „Milan Blagojević-Namenska“ AD Lučani uprkos svim poteškoćama uspešno posluje i uspeva da na adekvatan način odgovori na sve izazove krize koju je prouzrokovala korona. Uposleni su svi proizvodni kapaciteti, aktivno se radi na ugovaranju novih poslova i realizaciji postojećih.

„Posebnu pažnju poklanjamo izvozu naših proizvoda i obradi tržišta u Evropi, Indiji, Saudijskoj Arabiji, Maleziji, Indoneziji, Izraelu.  Kada je reč o evropskim državama prvenstveno su to zemlje u okruženju: Rumunija, Bugarska i Bosna i Hercegovina. Zatim Italija, Austrija, Belgija, Slovačka. Kvalitetom proizvoda, poštovanjem rokova isporuke i cenom, koji čine tri faktora od presudnog značaja za sklapanje ugovora, mi smo pridobili sva ova tržišta u veoma jakoj konkurenciji. I u vreme korone mi moramo da sačuvamo poverenje INO kupaca u preduzeće „Milan Blagojević „ i naše proizvode. To je naš glavni zadatak i u buduće, kao i sada. Korona je pogodila naše preduzeće i stvorila velike poteškoće u radu. Zbog obolelih od virusa , izolacije i po drugim osnovama, od 1350 zaposlenih oko 100 radnika je na dnevnom nivou odsutno sa posla. Zaposleni koji rade, preuzeli su na sebe njihov deo posla i zahvaljujući njima proizvodnja ne trpi a zahtevi kupaca biće ispoštovani. Ovo je veoma opasna i štetna proizvodnja i zato je naš prioritet bezbednost, zdravlje na radu i zaštita od požara. Permanentno radimo na njihovom poboljšanju i unapređenju i ulažemo značajna sredstva u tom cilju. Bez obzira na situaciju sa koronom, preduzeće planira da u ovoj godini uloži 252.050.000 dinara za povećanje bezbednosti i poboljšanje zdravlja radnika. Nastavljamo i sa investicijama, osvajanjem novih tehnologija i unapređenjem postojećih. Plan investicija u ovoj godini vredan je 4 miliona eura, koji će biti izdvojeni iz sopstvenih sredstava preduzeća“,  rekla  je za RINU  Milka Jovanović Božić zadužena za odnose sa javnošću.

Ona je istakla da imaju privilegiju da se na čelu preduzeća nalazi čovek koji ima dugogodišnje iskustvo i kao stručnjak u oblasti Vojnih industrija, uživa veliki ugled i poštovanje u svetu.

1617704035rados-milovanovic,fotogzs1

„Zahvaljujući mr Radošu Milovanoviću, njegovoj sposobnosti da otkrije i proceni tržište, i maksimalno iskoristi naše proizvodne mogućnosti, mi i danas imamo zavidne rezultate. Rezultati se ogledaju u stabilnoj proizvodnji za koje je obezbeđeno sigurno tržište. Na osnovu toga, u ovoj teškoj situaciji izazvanoj koronom kada ljudi ostaju bez posla , u preduzeću nije otpušten nijedan radnik, niti je smanjen lični dohodak.`Milan Blagojević-Namenska` nastavlja da se bori za svoj prosperitet, egzistenciju svojih zaposlenih i da kao prvi u lancu daje pun doprinos Odbrambenoj Industriji Srbije“, istakla je Jovanovanović Božić.

Inače, najveća fabrika baruta na Balkanu beleži poslednjih godina izuzetne poslovne rezultate i zaposleni zarađuju verovatno najveće plate u ovom delu države koje se kreću i do hiljadu evra. Fabrika je stub društvenog života u ovom području i nesebično priskače u pomoć u svakoj korisnoj akciji ove sredine, Dragačeva i celog kraja.Tako su, nedavno, donirali lokalnoj samoupravi kamion za izvlačenje komunalnog otpada vredan više miliona dinara, značajnu pomoć pružili su meštanima i svojim zaposlenima u poplavama koje su harale ovim krajem. Ovaj kolektiv već decenijama vodi veoma uspešno meštanin i pukovnik mr Radoš Milovanović, jedan od najboljih poznavalaca u tehnologiji proizvodnje baruta i raketnih goriva.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar