Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Nema radova bez razgovora sa građanima Dobrinje"

post-title


U velikoj sali SO Požega danas je održan satanak opštinskog rukovodstava sa predstavnicima 8 mesnih zajednica sa teritorije sve tri Dobrinje, Male i Velike Ježevice, Papratišta, Draženovića i Mađera. Tema je aktuelna situacija u vezi istražnih aktivnosti, kojima treba da se utvrdi da li na ovim prostorima ima litijuma i bora,

Ministarstvo rudarstva i energetike napominje da se 95 odsto odobrenih geoloških istraživanja okonča bez overe rezervi i otvaranja rudnika. Takođe, kažu da rizik od negativnog uticaja na životnu sredinu prilikom geoloških istraživanja litijuma, koja se sprovode u neporemećenom masivu, što je slučaj sa terenom u Dobrinji, ne postoji.

„Pozvali smo vas ovde da razgovaramo o ovoj temi i tu smo da Vas detaljno informišemo o celom procesu i odgovorimo na sva Vaša pitanja“, kazao je na početku sastanka Dejan Mrkić predsednik SO Požega.

„Pozdravljam prisutne predstavnike mesnih zajednica i odmah vam kažem da ne postoji način da se dobije dozvola za iskopavanja ukoliko nije urađena studija da je to apsolutno bezbedno za životnu sredinu“, kazao je zamenik predsednika Opštine Ivan Novaković i naveo je da se sve radi u skladu sa zakonom.

„Nikada nećemo uraditi ništa na štetu svojih građana i obećavam da niko nikada neće doći da izvodi bilo kakve radove dok prvo ne sedne sa Vama da razgovara“, dodao je Novaković, naglasivši da investitor ne može da pristupi izvođenju geoloških istražnih radnji na privatnim parcelama ukoliko nema saglasnost vlasnika.

 

Radio Požega



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar