Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poseta poslanice Narodne skupštine RS, Biljane Jakovijević, Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“

post-title


Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“ posetila je Biljana Jakovljević, narodna poslanica u Skupštini Srbije i član Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva. Centar „Zračak“ je, pored usluge Dnevni boravak koju pruža od osnivanja, od januara preuzeo i uslugu Lični pratilac deteta i početkom aprila uslugu Personalna asistencija. Krajem meseca će se i usluga Pomoć u kući vršiti preko ove ustanove. Sa gđom Jakovljević se razgovaralo na temu novih usluga u Centru, s obzirom da je bila stručni radnik na usluzi Personalna asistencija, te je upoznata sa funkcionisanjem i korisnicima iste.

Pored novih usluga „Zračak“ i dalje radi na unapređivanju Dnevnog boravka. Tako je ove godine, preko sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, prošao na konkursu sa projektom „Od gline do prave miline“, što podrazumeva nabavku točka za pravljenje predmeta od gline, peći za pečenje izrađenih predmeta, i obuku za nekoliko radnika, koji će svoja znanja i veštine koristiti u svom radu. Korisnici će kroz ovaj vid radne okupacije glinom stimulisati svoja čula, usmeravati pažnju, kontrolisati motoriku šake, učestvovati u izradi od početne do krajnje faze proizvoda, što pomaže snižavanju psihomotorne tenzije, razvijanju kreativnosti i samopouzdanja.

biljana jakovljevic 1

"Kao članica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, i kao narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije, razgovarala sam sa direktorkom ustanove, Anom Jakovljević, i njenim saradnicima, o tekućim i planiranim projektima, stanjem u oblasti socijalne zaštite u našem gradu, ali i o korisnicima i stručnim saradnicima. Direktorka je naglasila da je većina potreba Centra zadovoljena, da su kapaciteti zadovoljavajući kao i sam ambijent Centra, koji od 2019. ima i svoju fiskulturnu salu, koja je opremljena po najvišim standardima, čija je izgradnja finansirana jednim delom iz budzeta grada, a drugim delom iz budzeta Ministarstva privrede" - izjavila je narodna poslanica Biljana Jakovljević.

Centar poseduje sobe za grupni dnevni boravak, kuhinju sa trpezarijom, radionice za domaćinstvo, muzičko, kreativni rad, ambulantu, salu za motornu reedukaciju, senzornu sobu, sobu sa interaktivnim podom. Svi ovi sadržaji omogućavaju uspešan rad terapeuta, defektologa, ličnih pratilaca deteta i personalnih asistenata. Od 2018. zgrada Centra poseduje lift kako bi se svim korisnicima centra omogućilo kretanje na oba sprata

Ona je istakla i svoje zadovoljstvo zbog činjenice da je Grad Čačak jedan od gradova koji najviše novca iz budžeta izdvaja za socijalnu zaštitu, za ovu godinu opredeljeno je 320 miliona dinara za sve usluge socijalne zastite. Kao narodna poslanica i članica Odbora za socijalna pitanja, nastaviću sa radom koji ima za cilj zalaganje i pružanje podrške ustanovama socijalne zaštite, kao i njihovim korisnicima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar