Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Produžena sezona grejanja u Čačku

post-title
Foto: MNA/Miloš Lukić


Iako se zvanično grejna sezona završila juče, u Čačku će, shodno vremenskim uslovima biti produžena. U Javnom preduzeću za grejanje Čačak kažu da ima dovoljno energenata, a radijatori će biti topli sve dok je dnevna temperatura ispod 12 stepeni. Toplije radijatore sledeće sezone imaće i škole i visokoškolske ustanove koje će grejati nova kotlarnica u blizini Agronomskog fakulteta.

Čačani su uglavnom zadovoljni uslugom grejanja, a većina njih nema primedbe ni na visinu računa, iako su za mart bili nešto veći, nego prethodnih meseci.  

Grejna sezona biće produžena do 1.maja ukoliko za to bude potrebe. U slučaju da nas ni tada ne ogreje prolećno sunce, toplane će nastaviti sa radom.

,,Mi smo u obavezi da isporučujemo toplotnu energiju ukoliko su temperature niske do 1.maja. Međutim, prošle godine se desilo da je bilo hladno i nakon toga, pa smo uz dozvolu nastavili do čak 8.maja. Tako da građani mogu biti mirni. Gasa ima i sve je u najboljem redu”, kaže tehnički direktor JKP za grejanje Čačak, Miljan Štrbac.

Od sledeće sezone nova kotlarnica na gas pored Agronomskog fakulteta grejaće školske i visokoškolske ustanove u blizini, što će u mnogome smanjiti i aerozagađenje.

,,Privode se kraju radovi na ovoj kotlarnici, na koju će biti priključena Tehnička i Muzička škola, OŠ Vuk Karadžić, Agronomski i Fakultet tehničkih nauka. Po završetku radova moći ćemo da ugasimo kotlarnicu na naftu u ,,Vuku”, kao i onu na ugalj koja sada greje fakultet”, dodaje Štrbac.

U planu je da se i Mašinska škola u Čačku greje na gas. Nadležni kažu da je projekat gotov, a do raspisivanja tendera, čekaju da se reše imovinsko-pravni odnosi.

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar