Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Velika pobeda Borca u Splitu (VIDEO)

post-title
Foto: ABA Liga


U odloženom meču 25. kola ABA lige u Sportskom centru ,,Gripe“ sastali su se domaći Split i čačanski Borac. Na koncu izuzetno važnog duela za oba tabora slavio je onaj koji sa klupe predvodi Marko Marinović, a rezultat je glasio 74:86 (18:15; 18:28; 22:26; 16:17). Ovim trijumfom tim iz grada na Moravi je napravio možda i ključni korak ka izbegavanju pozicije broj 13, a tako i igre u baražu. Istina, još uvek nije sve gotovo, ali ukoliko Borac bude slavio u Čačku protiv Cibone, staviće tačku na opstanak u jadranskoj eliti.

Sa tri odlična napada, u kojima je vezao sedam poena, Borac je započeo meč u Dalmaciji, što je bilo veoma obećavajuće. Nakon furioznog početka napad Čačana je malo popustio, ali ne i odbrana, koja je i dalje bila na zavidnom nivou. O tome jasno svedoči da je Split za više od tri minuta igre postigao svega dva poena. Doduše, posle početnog grča domaćin je napravio par dobrih stvari u ofanzivi, pa je prišao na koš zaostatka (8:10). Međutim, Borac je i dalje igrao nešto bolje od rivala, zahvaljujući čemu je uspevao da sačuva prednost stečenu još u uvodu susreta. Štaviše, imao je krajem prve deonice ponovo maksimalnih plus pet (8:13). Ipak, nastupio je poenterski post Borca, što je Split je iskoristio, pa je uspeo da preokrene (18:15) i prvu četvrtinu okonča u svoju korist.

U dobrom ritmu Split je nastavio početkom drugog kvartala, pa je sa pet vezanih poena Perkovića pobegao na plus osam (23:15). Seriju domaćina prekinuo je Novaković pogotkom pod košem. Na njega se nadovezao Gavrilović trojkom, pa je situacija bila nešto bolja po Čačane. U minutima koji su usledili Split je nastojao da sačuva prednost koju je stekao krajem prvog dela igre. Međutim, Borac je igrao daleko bolje, pa je sa nekoliko vezanih poena Kočovića poravnao skor (25:25). Naravno, trener Splita odmah je pozvao tajm aut kako bi prekinuo nalet gostiju. Iako je domaćin pokušavao da preuzme kontrolu, Novaković je dobrim šutem van linije 6,75 održavao Borac. Štaviše, gosti su do odlaska na veliki odmor stekli maksimalnih plus sedam (36:43). Imajući sve u vidu, bio je to značajan kapital pred nastavak utakmice.

Drugo poluvreme započeo je Sanadze pogotkom za tri. Posle njega poentirao je Miletić, tako da je Borac po prvi put na susretu imao dvocifrenu prednost (36:48). Tek je Ukić trojkom prekinuo seriju Čačana. Ali tim iz grada na Moravi se nije dao poremetiti, već je nastavio da igra sjajnu košarku. Nakon trojke Čarapića pobegao je na maksimalnih +13 (42:55), pa je ponovo trener Splita morao da pozove svoje izabranike na klupu. Odgovorio je domaćin sa pet vezanih poena, pa je situacija po njega bila kudikamo bolja. Međutim, taj nalet Splićana prekinuo je Sanadze novim košem sa distance. Ipak, Split se nije predavao, već je sa nekoliko učinkovitih napada prišao protivniku na svega šest poena manje (58:64). Ali Borac je do kraja trećeg kvartala uspeo da na mišiće vrati prednost od dve cifre na svoj konto (58:69).

Odličnim odbranama Borac je startovao odsudni deo igre. Pored toga, Novaković je nastavio svoju šutersku rapsodiju van linije 6,75. Sve je to imalo kao rezultat da je čačanski tim poveo sa najvećih +15 (58:73). Vladao je utisak još početkom četvrte deonice da je Borac veoma blizu da odnese vrlo važnu pobedu sa gostovanja u Splitu. Na kraju, ta predviđanja će se i obistiniti. Razume se, domaćin se svojski trudio i pokušavao da nešto promeni. Ali Čačani su fenomenalnom igrom tokom većeg dela susreta prosto slomili rivala, pa su uprkos svim pokušajima Splićana da ih poremete, uspeli da privedu meč kraju u svoju korist.

Split: Đoković 7, Perković 15, Gizdavčić, Kedžo, Ukić 16, Marčinković 11, Bajo 2, Čampara 5, Babić 2, Vranković 2, Luković 4, Marić 10.

Borac: Tornton, Smit 2, Sanadze 15, Miletić 6, Gavrilović 3, Kočović 12, Nerandžić 4, Karapandžić, Novaković 21, Džons 10, Todorović 6, Čarapić 7.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar