Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Maksimović: Puna podrška igračima, stručnom štabu i rukovodstvu FK Borac

post-title
Foto: RINA


Kao dugogodišnji sportski radnik, nekadašnji sportski novinar i član Skupštine Fudbalskog kluba „Borac“  u dva saziva, osećam neodoljivu potrebu da dam punu podršku rukovodstvu, a pre svega igračima i trenerima „crveno – belih“, koji su se nečijim ćefom našli na stubu srama, osuđeni bez suđenja i kažnjeni bez dokazane krivice.

Na žalost, čelnici Fudbalskog saveza Srbije su se, verovatno po nečijem diktatu „odozgo“, brže – bolje opredelili da drakonski sankcionišu čačanski Borac i Jagodinu, a da se očito nisu mnogo upuštali u detalje i analizu, jer ono što je javnosti u Srbiji servirano kao očigledno dogovoren meč je najblaže rečeno smešno. Takođe, nije jasno kako je moguće da u „nameštenoj“ utakmici bude kažnjena samo jedan klub, a niko od pojedinaca, na koje je pala sumnja da su „dogovorili“ rezultat. Ako se uzme u obzir činjenica da je samo zahvaljujući neverovatnoj reakciji golmana Železničara u 92. minutu domaćin osvojio sva tri boda u Pančevu, jasno je da nikakvog dogovora nije bilo ili bar ne na nivou klubova. Da li treba kazniti, recimo, Crvenu zvezdu, zato što je Pavkov u meču sa Radničkim iz Surdulice sa tri metra promašio prazan gol? Dovoljno je ući na YOU TUBE pa videti kakvih sve smešnih i neverovatnih situacija ima u mečevima najjačih liga sveta, gde ne igraju dečaci poput ovih koji brane boje Borca, već fudbaleri koji zarađuju na stotine miliona evra.

Apsolutno sam na strani ljudi koji trenutno vode čačanske „zebre“ i pružam im punu podršku da istraju u nastojanjima da odbrane pre svega svoju čast i dostojanstvo, a potom i ugled institucije kakva je FK „Borac“. A priča o nameštanju rezultata i dogovorima između klubova i igrača uvek je bilo i biće. Tome su poslednjih decenije u velikoj meri kumovale upravo kladionice, pa je izgleda neko našao za potrebu da na ovaj način zaštiti njihove interese. Da li se još šta iza ove ujdurme krije, pokazaće vreme.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar