Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Malci genijalci na putovanju kroz Biblioteku

post-title


Jedan od najvažnijih segmenata rada u Biblioteci je saradnja sa ustanovama i organizacijama koje se bave vaspitno-obrazovnim radom sa decom. Samo zajedničkim naporima može se doći do uspešnih rezultata, a cilj je svima isti – srećnije i uspešnije generacije mladih.

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ’ i edukativni sistem „Malac genijalacˮ realizovali su u toku prošle sedmice niz aktivnosti u kući knjige, upoznajući decu sa značajem čitanja kroz jednu nezaboravnu avanturu. Osam grupa polaznika, u skladu sa svim epidemiološkim merama, učestvovalo je u sadržajima koje su za njih pripremili bibliotekari Odeljenja za decu i mlade, uz podršku svojih kolega.

Osim interesantnog razgovora i čitanja omiljenih priča, pesama i enciklopedija za decu, novi članovi Biblioteke su obišli druga odeljenja ustanove što im se posebno dopalo. Bibliotekari su im otkrili zanimljivosti iz svog posla, a najsnažniji utisak na njih ostavilo je Zavičajno odeljenje i Soba legata, u kojoj su po prvi put videli neke predmete i knjige stare više od jednog veka.

Ponovni susret sa malim genijalcima biće upriličen u prostoru Odeljenja za decu i mlade na izložbi radova sa konkursa „Uz vaskršnje jaje, osmeh duže trajeˮ.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar