Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Mladi obeležili Svetski dan knjige

post-title


Petak je u Srbiji i svetu prošao u znaku knjige. Naime, obeležen je Svetski dan knjige i autorskih prava, a odluku o obeležavanju ovog dana doneo je 1995. godine UNESCO. Tim povodom, mladi u Čačku su darivali knjige.

Aktivisti Kancelarije za mlade, posetili su biblioteku na otvorenom i obogatili je novim knjigama.

Foto: KZM Čačak

Pored toga izradili su informativne brošure o piscima i njihovom stvaralaštvu i podelili građanima Čačka. Cilj im je bio informisanje sugrađana o ovom danu i našim piscima, ali i promocija knjige i čitanja.

„Povodom Svetskog dana knjige posetili smo „biblioteku na otvorenom“ i tim povodom obogatili fond knjiga, koji se nalazi u Parku mladosti.
Od danas vam je na raspolaganju dvadeset novih naslova kao poklon udruženja građana Inicijativa za Čačak“ – poručila je Marina Lečić, portparol udruženja.

Podsećanja radi, u okviru akcije „Šta nam teško“, volonteri Kancelarije za mlade realizovali su svoj projekat „Okreni novi list“ koji je podrazumevao postavljanje kućice za knjige na otvorenom, gde će građani imati mogućnost da potpuno besplatno uzimaju knjige za čitanje, menjaju ih ili ostavljaju nove.

032info



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar