Pretraga vesti

Užičani čekaju trajno rešenje za višegodišnji problem: Krateri na kolovozu i klizište ugrožava stambene kuće u naselju Koštica

post-title
Foto: RINA


Užice - Pojava klizišta u užičkom naselju Koštica za meštane tog dela grada predstavlja višegodišnji problem, jer su u jednoj od ulica ugrožena domaćinstva kao i kolovoz. Građani strahuju da zbog obilnih padavina i loših vremenskih uslova u prethodnom periodu  preti ponovno aktiviranje i širenje postojećih kratera ispred njihovih domova.

Sanacija klizišta u Ulici Svetozara Markovića, bila je glavna tema razgovora gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević sa Sandrom Nedeljković zamenikom direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

"Tokom ovog sastanka usaglašene su dalje aktivnosti na rešavanju problema ovog velikog klizišta čija sanacija će biti realizovan a uz podršku i posredovanje Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima", navodi se na sajtu grada.

Otvorene su i druge važne teme za Užice, a kao prioritetne označene izgradnja novog vrtića u naselju Carina i rekonstrukcija i dogradnja vrtića Neven. I ovi projekti biće, kako se moglo čuti podržani od strane Kancelarije za javna ulaganja. U narednim danima radiće se na pripremi neophodne dokumentacije i novih sastanaka tokom kojih će biti utvrđene konkretne aktivnosti u vezi sa svim pomenutim projektima.

Dogovoreno je i da se u narednom periodu ubrzaju aktivnosti na usvajanju Sporazuma o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar