Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac opstao u ABA ligi uprkos porazu (VIDEO)

post-title


U poslednjem, 26. kolu ABA lige, a nakon više od tri decenije, u dvorani kraj Morave košarkašku veštinu i umeće ogledali su čačanski Borac i zagrebačka Cibona. Meč rečenih timova bio je izuzetno važan, naročito za domaćina, koji se borio za opstanak u jadranskoj eliti. Na koncu susreta, tabor Marka Marinovića je igubio u dramatičnoj završnici rezultatom 77:82 (18:18; 22:21, 23:19; 14:24). Bez obzira na poraz, vredno pomena je i to da Mladost iz Zemuna nije uspela da se plasira u finale Druge ABA lige, tako da je otklonjena i poslenja sumnja u opstanak Borca u prvom po snazi ABA takmičenju.

Što se tiče samog susreta, ekipe su u isti ušle prilično ravnopravno. Cibona je svoje poene tražila u reketu, dok je Borac mahom šutirao sa distance. Nešto uspešniji bili su gosti, koji su nakon poena Prkačina vodili 3:6. Ali kada su prve poene na susretu postili DžonsSanadze Novaković, Borac je preveo rezultat na svoju stranu (11:6). Naravno, Cibona nije nameravala da popusti, pa je nastavila da pravi probleme domaćinu ispod koša. Međutim, Čačani su uspevali da drže Zagrepčane na odstojanju. Čak su ponovo imali najvećih plus pet (17:12), što je trenera Jovanovića primoralo da zatraži tajm aut. Nakon povratka na parket stvari su se poboljšale po tim iz Zagreba, koji je sa dve vezane trojke poravnao rezultat (18:18).

Dobru igru sa kraja prve Cibona je nastavila početkom druge deonice. Borac nikako nije uspevao da uđe u dobar ritam, pa je ekipa iz Agrama to koristila. Ali kada je Kočović pogodio trojku sa velike udaljenosti sve se promenilo po domaćina. Posle njega poentirao je i Džons, tako da je situacija bila kudikamo bolja. Od tog momenta ponovo je zavladala rezultatska klackalica. Taman što bi jedan tim poveo, već u sledećem napadu protivnik bi poravnao, ili pak stekao minimalnu prednost. Takvo stanje potrajalo je do odlaska ekipa na veliki odmor.

Po povratku iz svlačionica nastavljena je poprilično jednaka borba. Istina, Borac je imao inicijativu, ali je Cibona uspevala da ga u stopu prati. Ali nakon dobrih rešenja u napadu od strane Džonsa i Novakovića domaćin je pobegao na plus osam (52:44), što je bilo najveće vođstvo do tog momenta. Razume se, Jovanović je ponovo nateran da pozove svoje izabranike na klupu. U nastavku je Cibona na sve načine pokušavala da ponovo uvede meč u egal. Ali je Borac podigao nivo svoje igre, tako da je konstantno vodio. Međutim, nakon nekoliko minuta dobre igre Borac je ponovo ušao u period gde je dobarno grešio, pa je Cibona prišla na minus četiri (56:52). Ipak, domaćin je nekako uspeo da zaustavi rivala i da ne dozvoli da potpuno anulira zaostatak.

Odsudni deo utakmice Novačić je startovao sa pet vezanih poena, kojima je doneo svom timu izjednačenje (63:63). Na njega se nadovezao Planinić, pa je Cibona čak i povela. Odgovor je došao od Todorovića, koji je pogodio sa distance. Njegov primer sledili su Nerandžić Novaković, pa je Borac ponovo imao suficit na svom delu semafora (72:66). Naravno, Cibona se iz petnih žila trudila da ponovo sustigne Borac i uvede meč u egal završnicu. Posle poena Planinića zaostajali su gosti samo dva poena (75:73). Prirodno, Marinović je odmah pozvao svoje pulene na minut savetovanja. Ali Cibona se nije dala poremetiti, pa je čak povela košem Radovčića  (77:78). Ali u ključnim momentima, odnosno u poslednjem napadu za domaćina, Nerandžiću je suđen faul u napadu. A kako je ostalo do kraja meča svega četiri sekunde, poeni Radovčića su se ispostavili kao presudni u duelu. A Novačić je samo stavio tačku na ceo meč.

Borac: Tornton, Smit 5, Sanadze 9, Miletić 4, Gavrilović 4, Kočović 10, Nerandžić 8, Karapandžić, Novaković 15, Džons 13, Todorović 6, Čarapić 3.

Cibona: Radovčić 4, Planinić 19, Marić 12, Novačić 21, Prkačin 5, Gnjidić 9, Branković 6, Drežnjak 5, Nakić 1.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar