Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Generalni konzul Republike Turske u prvoj poseti Kraljevu

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić ugostio je generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru gospodina Bašara Bašola koji je došao u prvu zvaničnu posetu našem gradu.

Prema rečima gradonačelnika, u razgovoru sa generalnim konzulom, saglasili su se da su odnosi između Srbije i Turske na najvišem mogućem nivou.

„Naš zadatak je da takve odnose negujemo i na lokalnom nivou odnosno na području konzularne nadležnosti generalnog konzula. Govorili smo o mogućnostima ekonomske saradnje, saradnje na nivou regionalnih privrednih komora, kako bismo uspeli da ostvarimo kontakte između preduzeća iz Kraljeva i preduzeća iz Turske“, izjavio je Terzić.

Kako je pojasnio, u Kraljevu posluje velika turska kompanija Euro taj i zajednički cilj je da ova kompanija zaposli što više Kraljevčana, na čemu će u budućnosti sarađivati.

Gradonačelnik je istakao da su svi turski državljani zaposleni u Euro taj kompaniji, koji imaju prijavljeno boravište na teritoriji grada Kraljeva, dobili mogućnost da se vakcinišu  u Kraljevu.

Kako je naglasio, na sastanku se govorilo i o aerodromu u Lađevcima i mogućnostima uspostavljanja leta iz Lađevaca do Turske, koji bi bio značajan svim poslovnim ljudima iz ovog dela Srbije, ali i ljudima iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, kao i sa severa Crne Gore.

„Očekujem da je ovo samo prvi od mnogih sastanaka i da ćemo u budućnosti organizovati sastanke sa predstavnicima Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, sa predstavnicima kravljevačkih preduzeća, a kada započnu radovi na izgradnji Moravskog koridora na našoj teritoriji, zajedno ćemo obići radnike američkog Bextela i turske Enke“, izjavio je Terzić, pa dodao da učestvovanje turske firme u izgradnji puta Moravskog koridora samo je jedna od veza koje povezuju Tursku i Srbiju, odnosno Kraljevo sa prijateljima iz Republike Turske.
Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru gospodina Bašar Bašol zahvalio je gradonačelniku na prijatnom dočeku i izrazio zadovoljstvo zbog vrlo konstruktivnog prvog sastanka.

„Pričali smo o projektima koje bi mogli da radimo u budućnosti i gradonačelnik nas je upoznao sa načinom na koji posluje firma Euro taj i koliko zaposlenih ima“, izjavio je konzul, pa dodao:

„Zahvaljujem na gostoprimstvu koje je gradonačelnik pokazao prema našim firmama na teritoriji grada Kraljeva. Nadam se da ćemo, kada pandemija prođe, moći da otvorimo let sa aerodroma u Lađevcima.“
Kako je naglasio, ovo je bila prva poseta gradu Kraljevu, ali sigurno neće biti poslednja,  jer smatra da je današnji susret početak jedne uspešne saradnje.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar