Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mladi karatisti KK Nemanja osvojili novih devet medalja

post-title


Proteklog vikenda u Šapcu, održano je 1.kolo Fudokan Lige.

Takmičenje je okupilo oko 200 takmičara i najbolji su se međusobno nadmetali, organizator je bio KK „Kaišin“, na čelu sa Sašom Kovačevićem,  kojem čestitamo na dobroj organizaciji.

Karate klub „Nemanja“ je uzeo učešće i osovojio 9 medalja.

Ispred kluba, kao sudija bila je Marija Raičković.

Dragan Božić osvojio je zlato u kumite-u, zlato u fudokan sportu i bronzu u katama;

Sanja Dimić osvojila je srebro u borbama;

Kaća Dimić osvojila je bronzu u borbama;

Mia Prlinčević osvojila je bronzu u kihon kumite-u;

Filip Radojević osvojio je zlato u katama pojedinačno;

Ivana Simović osvojila je srebro u katama pojedinačno;

Jovan Kaplarević osvojio je srebro u katama pojedinačno.

Bez plasmana sa medaljom, ostali su Uroš Konjikušić, Savo i Sara Prlinčević, Iskra Rakonjac, Marija Zečević, Dunja Parezanović i Pavle Tomljanović, ali se njihov nastup svakako boduje jer je u pitanju Liga.

„Zadovoljna sam ostvarenim rezultatima, uvek može bolje to je činjenica, posebno za klub „Nemanja“, ali prosto, Liga je takmičenje gde dolaze najbolji, pa ne mogu svi biti osvajači medalja. Moram da napomenem da je ovo takmičenje bilo ujedno i prvi nastup za neke od takmičara, tako da sam ja svakako zadovoljna što se tiče njihovog plasmana. Velika pohvala, svakako ide i osvajačima medalja, koji su se lavovski borili na tatamiju i izborili za plasman među prva tri. Moram da istaknem i to, da su neki i sa povredama nastupili, kako bi ispoštovali klub i mene kao trenera, ja nemam bolju nagradu i razlog za ponos kada imam tako hrabre članove pored sebe, medalja to ne može da zameni“, kaže Marija, trener kluba.

„Moram da napomenem i da se zahvalim Košarkaškom klubu „Čačak 94“, na čelu sa Nikolom Keljevićem, koji nam je ustupio svoj prevoz i omogućio da odemo na ovo takmičenje. Važno je imati prave prijatelje i ljude oko sebe, a KK „Nemanja“ to definitivno ima, dokaz za to je i ovaj košarkaški klub. Kao i uvek, ništa ovo ne bi mogli da realizujemo, da nije roditelja, koji svoju decu i klub prate uvek, pa se ovom prilikom zahvaljujem Mišu Paunoviću, porodici Prlinčević, Konjikušić i Radojević koji su još sa svojim prevozom doveli takmičare u Šabac. Kao i svim roditeljima, koji su meni kao treneru i klubu podrška i pokretač“, dodaje Marija.

Nemanjići će odmoriti malo za praznike, a već 9.maja se spremaju za takmičenje u Boru. Oni su već spremni i jedva čekaju, jer kako i sami kažu, druženje kroz putovanje koje imaju, pored takmičenja je nešto što ih najviše zbližava i ostaje zabeleženo.

„Imam razloga da budem jako ponosan trener, jer ono što gajimo u sali i na tatamiju je nešto što nijedna osvojena ili medalja koja je izmakla može da promeni. Zahvalna sam što su ovde u klubu „Nemanja“ i što mi daju snagu da vodim klub baš onako kako treba. Nadam se i verujem da je trener Zorana ponosna, a to je moja jedina želja, koju mi moji Nemanjići ostvaruju svakim treningom“, završava  Marija Raičković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar