Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U protekla 24 sata bez smrtnih ishoda u čačanskoj bolnici: Predstojeći praznici izazov za epidemisjiku situaciju

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovan 121 kovid pacijent. U respiratornom centru smešteno je 11 bolesnika, a četvoro sa izrazito teškom slikom priključeno je na respiratore.

U protekla 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva, evidentirano je 11 prijema i devet otpusta. U prijemno trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 112 pregleda, od čega je 64 prva.

„Nama sad idu praznici 01. maj, Vaskrs i Đurđevdan, tri praznika koje naš narod slavi u većem broju, to je novi izazov. Bićemo oprezni, a pravo stanje ćemo videti posle praznika, ali trenutna epidemiološka slika je prilično povoljna”, pojasnio je dr Mihailo Luković.

U Čačku je zaključno sa jučerašnjim danom 30.112 vakcinisanih građana jednom dozom i pređen je broj od 24.018 kompletno imunizovanih. Za ovu razliku od oko 6 000 su obezbeđene druge doze cepiva i za veoma kratko vreme biće preko 30.000 kompletno vakcinisanih.

Vakcinalni punktovi neće raditi naredna tri dana, ali će se nastaviti sa vakcinacijom u ponedeljak i utorak i takođe će moći da se vakcinišu i nezakazani građani u popodnevnim satima.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar