Pretraga vesti

Ivana Ilić ispunila normu za Evropsko i Svetsko prvenstvo

post-title
Foto: AK ČAAK


U Baru je 01. maja održan tradicionalni 25. međunarodni atletski miting, na kome su i ove godine nastupili kvalitetni takmičari pa je postignuto dosta dobrih rezultata. Obzirom da se vreme održavanja mitinga poklopilo sa završetkom priprema reprezentacije Srbije održanih u Baru i Ulcinju nastupio je veći broj naših reprezentativaca.
Među najbolje postignute rezultate na mitingu svakako spada pobednički rezultat Ivane Ilić postignut u trci na 100 metara (11,81 sekundi), što je ujedno i njen novi lični rekord. Postignutim rezultatom je potvrđena norma za evropsko prvenstvo za juniore/ke u Talinu (Estonija) kao i ispunjena norma za juniorsko svetsko prvenstvo u Najrobiju (Kenija). Ovo je ujedno i prva značajna seniorska pobeda juniorke ČAAK - a u jakoj trci u kojoj je nastupilo 13 sprinterki.

Jak nepovoljan vetar u prsa, za svega 0,05 sekundi ostavio je Ivanu bez novog juniorskog državnog rekorda, ali je najavljeno skoro obaranje starog koji je postavlla naša poznata sprinterka Marina Filipović daleke 1987 godine. Sama trka je bila izuzetno ispraćena jer je u njoj nastupila atletičarka Irana Farzaneh Fasihi koja ima vredan rezultat u trčanju na 60 metara (7,25) kao i atletičarka Crvene zvezde Sara Lukić, koja je zauzela treće mesto.
Novi lični rekord postigla je Iva Zelenović u jedinoj pionirskoj trci na 300 metara (43,79 sekundi) i ovim rezultatom zauzela 3. mesto od 20 takmičarki koje su nastupile.

Na mitingu nije nastupio Ognjen Nikolić u trci na 1500 metara pored toga što je bio prijavljen, jer se povredio na reprezentativnim pripremama u Ulcinju.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar