Pretraga vesti

Mašine se ne gase ni za praznike u tunelu Munjino Brdo: Ovako teku radovi na najzahtevnijoj tački autoputa, radi se 20 sati dnevno (FOTO) (VIDEO)

post-title
Foto: RINA


Lučani - Radovi na izgradnji deonice autoputa od Preljine do Požege u punom su jeku. Dugačka 31 kilometar ova trasa je jedna od najzahtevnijih jer se grade mostovi, nadvožnjaci i dva najduža tunela. Radove na probijanju tunela Munjino Brdo obišao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. 

"Ovde se radi u tri smene 20 sati dnevno. Radovi teku predviđenom dinamikom i činimo sve da rokovi budu ispoštovani. Nije lako jer je ovaj teren izuzetno zahtevan i težak. Pojavili su se određeni problemi koji su uz dodatno angažovanje inženjera uspešno rešeni", izjavio je ministar Momirović.

momirovic-munjino-brdo-fotorina11

momirovic-munjino-brdo-fotorina1

Izgradnja modernih saobraćajnica je glavni prioritet, ali od velikog značaja jesu obilaznice koje će rasterititi saobraćaj kroz gradska jezgra.

"Obilaznice oko Požege, Gornjeg Milanovca i Užica su veoma važne što se pokazalo i prethodnih dana kada je došlo do velikih gužvi na autoputu. Kad se one završe situacija će biti potpuno drugačija i gužve maksimalno smanjene. Činimo sve da poboljšamo život građana, a autoputevi su jedan od načina. Nastavljamo da gradimo ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Sve to će doneti brojne benefite ne samo vozačima, već i svim građanima ovog dela Srbije, jer znamo da je glavni uslov za dolazak svih investitora dobra putna infrastruktura", ističe Momirović.

momirovic-munjino-brdo-fotorina4

On je apelovao na sve građane da krenu na vreme kako bi se izbegao scenario od pre nekoliko dana.

"Uradili smo rekonstrukciju železnice. Naši vozovi više ne kasne i odlično su prevozno sredstvo i raduje me što se naši građani sada više voze vozom nego što je to bio slučaj ranijih godina. To je bezbedan, bez i povoljan način da stignete tamo gde želite", zaključio je Momirović.

RINA

 

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar