Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ivanjica: Kuća za Jovanoviće

post-title
Foto: Infopress


Momčilo Jovanović sa Opaljenika živeo je sa troje dece u veoma lošim uslovima. Nakon što mu je supruga tragično nastradala za probleme ove porodice saznali su humani ljudi okupljeni oko Viber grupe ,,Dobri Samarjanin“. Uz njihovu pomoć izgrađena je kuća u kojoj je Jovanovićima svanulo bolje sutra.

Stara kuća u kojoj su Jovanovići delili nedaće svakodnevice, zauvek će ih sećati na veliku tragediju. Momčilova supruga Sandra pala je niz strmo stepenište i ubrzo podlegla povredama. Od tada ulogu domaćice preuzela je jedanaestogodišnja ćerka Danijela kojoj su preseljenjem u novi dom kućni poslovi postali mnogo lakši.

,,Najviše mi se u novoj kući dopala moja soba i kuhinja. Ja sada spremam u njoj, a dobili smo i dosta namirnica, tako da možemo da pravimo šta god želimo,“ sa osmehom govori Danijela Jovanović.

U pripremanju hrane i održavanju domaćinstva Danijeli pomažu braća Miloš i David. Sve troje pohađaju školu udaljenu čak 8 kilometara, a pored brojnih obaveza, ne zapostavljaju ni školske zadatke.

Porodica Jovanović živi isključivo od poljoprivredne proizvodnje. Otac Momčilo opredelio se za uzgajanje voća i povrća, a da nije dece, kaže, ništa ne bi mogao da postigne.

,,Deca su mi super. Sve mi pomažu u malinama, a zajedno i raspolažemo novcem kada nešto zaradimo. Kupili smo jedno terensko vozilo,  a sad mi treba traktor. Nadam se da ćemo i to uspeti da nabavimo“, optimističan je Momčilo Jovanović.

Članovi viber grupe ,,Dobri Samarjanin“ već 5 godina pomažu svima kojima je pomoć neophodna. Izgradili su i renovirali do sada čak 8 kuća, a posebno im je zadovoljstvo da usreće porodice sa više dece.

,,Vidite da su to teške porodične priče, u kojima najviše pate deca. Koliko god da shvatate to kao posao, nemoguće je ostati ravnodušan i zato se trudimo da pomognemo svima, da deca imaju detinjstvo kao i njihovi vršnjaci“, istakao je član Viber grupe ,,Dobri Samarjanin“, Momčilo Mitrović.

 U planu je izgradnja kuće za malog Dragoslava sa Ravne Gore, koja bi trebalo da bude završena već u junu. Nakon toga ,,Dobri Samarjanin“ će usrećiti i porodicu na Močiocima koja ima osmoro dece.

 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar