Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana humanitarna Džipijada u Ivanjici

post-title
Foto: TV Lav plus


U Ivanjici je održana Džipijada u kojoj je učestvovalo oko 50 vozila. Ljubitelji vožnje kroz nepristupačne predele udružili su se u humanoj nameri da podrže akciju prikupljanja sredstava za nabavku proteze za nogu mlade Tanje Lišanin. Deo novca od potrebnih 65.000 evra prikupljen je učešćem u ovoj neobičnoj avanturi.

Učesnici različite životne dobi iz svih krajeva Srbije upustili su se u avanturu kroz manje pristupačne ivanjičke predele. Učestvovale su i pripadnice lepšeg pola, a za one koji se prvi put voze bio je to poseban adrenalinski doživljaj.

Vožnju od Ivanjičkog sajmišta do jezera Vučkovica organizovao je  klub ekstremnih sportova ,,Gorštak“ uz podršku lokalne samouprave i kompanija ,,Pegaz” i ,,Karapandžić”. Stanovnici sela Lisa i Luke ustupili su svoje puteve i livade, a vozilo se u dve klase deonicama različitih dužina.

,,Vozili smo u klasama Soft i Turist. Turist klasa duga je oko 27 kilometara, a Soft oko 22km. Vreme trajanja vožnje zavisi od razvoja situacije na terenu, može da traje 2 sata, a može i 10. To se nikada ne zna i u tome i jeste čar“, rekao je jedan od organizatora Džipijade, Velimir Zorić.

Nakon višegodišnje pauze ivanjička Džipijada organizovana je u nešto manjem obimu, a kada epidemiološka situacija dozvoli iz lokalne samouprave najavljuju masovnije sportske manifestacije.

,,Nadamo se da ćemo sledeće godine imati više od 200 učesnika. Osim toga planiramo da ovakvi događaji budu i u turističkoj ponudi Ivanjice i da postanu ozbiljni festivali, kao i Kvadijada, Motorijada, ili vožnje motornim sankama. Lokalna samouprava će uvek pružiti podršku, a naročito kada događaj ima humanitarni karakter“, istakao je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Završetak avanture upotpunjen je tradicionalnim roštiljanjem, a sav prihod od učešća ljubitelji vožnje terencima namenili su za pomoć sugrađanki Tanji Lišanin. Budući sportski događaji, kažu organizatori, takođe će imati humanitarni karakter.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar