Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Presuda Apelacionog suda protiv „Ozona”: kažnjeni jer su naružili porodilju na portalu

post-title
Foto: bg.ap.sud.rs


Presudom Apelacionog suda u Beogradu pravosnažna je postala odluka Višeg suda u našem glavnom gradu kojom je preduzeće za marketing „Ozon medija” iz Čačka obavezano da meštanki G. K. isplati globu od 50.000 dinara na ime naknade nematerijalne štete. Presudu je sproveo sudski izvršitelj jer „Ozon nije hteo da sprovede”. To je, inače, ko zna koji put da to preduzeće bagateliše sudske presude, pa na ta vrata moraju da idu sudski izvršitelji.

U obrazloženju svoje odluke Apelacioni sud navodi da je, prema utvrđenom činjeničnom stanju, internet portal tuženog „ozonpres” 12. januara 2018. objavio tekst pod naslovom „Odbornica SNS – a se porodila u zatvoru” u kojem je navedeno da je „negdašnja odbornica u Skupštini grada (G. K.), koja je sticajem okolnosti trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u požarevačkom zatvoru, rodila sina, zdravog, pravog i naravno naprednog”.

Uz tekst su na pomenutoj internet stranici i četiri fotografije, među njima i tužilje preuzete sa njenog profila na fejsbuku, bez njene saglasnosti niti zamagljivanja lika, a beba je tada imala samo 24 dana.
Međutim, ispostavilo se da nije reč o vesti koja sadrži istinu i činjenice, već o velikoj brljotini. Jer, porodilja u trenutku kad je donela bebu na svet nije bila odbornik pošto je mandat vratila jula 2017. godine, nije se porodila u zatvoru nego u požarevačkoj bolnici i nije rodila sina nego ćerku, a pre objavljivanja teksta niko je nije kontaktirao niti tražio saglasnost za objavljivanje fotografija.

Glas zapadne Srbije



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar