Pretraga vesti

Gornji Milanovac: Radovi na „Brusničkoj školi” u punom jeku

post-title


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je danas radove na rekonstrukciji objekta namenjenog deci i mladima sa smetnjama u razvoju.

Uspešnom realizacijom projekta „Reforma poreza na imovinu“, Opština Gornji Milanovac zauzela je 2019.godine drugo mesto, među pet najušpešnijih opština u Srbiji. Program koji je sproveden u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade RS, Ministrastvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština, podržala je Vlada Švajcarske, izdvojivši iz nagradnog fonda sredstva za ulaganje u projekte razvojnog karaktera. Odlukom Opštine Gornji Milanovac, u kojoj su učestvovali i građani, nagrada od 300 000,00 franaka, ili 32.273,580,00 dinara, raspoređena je za obnovu objekta za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.
-Radovi su u punom jeku, novina je da će se raditi i deo parternog uređenja koji nije bio planiran prvobitnim projektom. Dimamika je malo sporija od očekivane, ali danas smo sa izvođačem postigli dogovor o povećanju broja radnika na gradilištu kako bismo završetak radova mogli očekivati krajem meseca. Deca će imati potpunu udobnost - zasebne toalete predviđene za lica sa invaliditetom, igraonicu, učionice, senzorne sobe i sve što je potrebno za njihovu edukaciju. Završetak projekta će kompletirati obnovu takozvane Brusničke škole i osim zadovoljstvu dece, doprineće i ulepšanju grada - rekao je Kovačević.

U toku je postavljanje zidnih panela, izrada krovne konstrukcije, uređenje terena i postavljanje instalacija. Novi montažni objekat zadovoljiće sve standarde gradnje, energetske efikasnosti, protivpožarne zaštite, kao i zahteve osoba sa smetnjama u razvoju. Pored izgradnje mokrog čvora i proširenja samog objekta za oko 130 kvadrata i uređenje dvorišta će biti prilagođeno deci i mladima sa invaliditetom. Postavljanje podizne platforme olakšaće im silazak na sportski teren.

Izvođači radova su preduzeća “ES ENERGO SERVIS“ DOO Beograd i „ALMAKS“ DOO iz Beograda, a završetak je planiran za 31.maj.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar