Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održan sastanak čelnika lokalnih samouprava Čačka, Lučana i Požege na temu aktivnosti izgradnje auto-puta (FOTO)

post-title


Grad Čačak je bio domaćini sastanka koji je inicirala državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gospođa Milana Rakić, koja je i koordinator Ministarstva za realizaciju ovog projekta. Sastanku su prisustvovali i predsednici opština Lučani i Požega, g. Milivoje Dolović i g. Đorđe Nikitović.

Cilj sastanka je bilo upozavanje sa aktivnostima na izgradnji deonice auto-puta "Preljina - Požega", kao i njihov uticaj na svakodnevni život građana koji žive u zoni ovih radova.

Predstavnici lokalnih samouprava su ukazali na izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju, a gospođa Rakić, koja ima bogato iskustvo u realizaciji ovakvih projekata, pružila je podršku lokalnim samoupravama i najavila sastanak sa direktorom kompanije China Communications Construction Company (CCCC).

Na tom sastanku će ukazati na potrebe lokalnih samouprava da nivo i dinamika radova na održavaju lokalnih puteva budu na višem nivou, kao i da posebnu pažnju treba obratiti na bezbednost svih učesnika u saobraćaju tokom transporta materijala. Dobili smo i dodatna uveravanja da će ministartvo pružiti punu podršku lokalnim samoupravama da ugovorna obaveza izvođača radova o vraćanju puteva u prvobitno stanje, mora biti u potpunosti ispoštovana, što je za nas i naše sugrađane veoma važno.

Ovom sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukturu i direktor JP "Gradac".



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar