Pretraga vesti

Koji grad je rekorder, a ko je podbacio u vakcinaciji

post-title
Foto: RINA


Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihaila Jovanovića rekao je da je do sada u Srbiji dato tri miliona 830.000 doza vakcina, od toga je dva miliona i 170.000 prvih doza, a milion i 660 drugih doza, dok se milion i 380 hiljada računa kao imunizovano. Beograd, Niš i Užice prešli 50 posto vakcinisnih, naglasio Jovanović.

Mihailo Jovanović rekao je da je do sada u Srbiji dato tri miliona 830.000 doza vakcina, od toga je dva miliona i 170.000 prvih doza, a milion i 660 drugih doza, dok se milion i 380 hiljada  računa kao imunizovano.

Jovanović je naveo da ne postoji definicija kada se stiče kolektivni imunitet. Dodaje da je cilj da se prvo dođe do 50 posto imunizovanih iznad 18 godina, a onda da se imunizuje tri  miliona građana.

"Vakcinacija se nastavlja odličnom dinamikom. Građanima je na raspolaganju kako žele da se vakcinišu, mogu da se prijave preko sajta e-uprave, ili da odu na punkt i da se vakcinišu bilo kojom vakcinom bez zakazivanja", istakao je Jovanović.

Dodao je da u Beogradu imamo 500.000 revakcinisanih, a tri grada prešlo je 50 posto vakcinisanig, pored Beograda je tu Niš i Užice.

Naveo je da ispod 20 posto vakcinisanih imaju gradovi Tutin, Novi Pazar, Žagubica, ali se i u njima radi s predsednicima opština i oni će vrlo brzo preći te procente.

"Stalna je komunikacija sa gradonačelnicama. Mobilne ekipe su na terenu i za one nepokretna. Potrebno je puno aktivnosti na terenu", rekao je Jovanović.

Napomenuo je da je odličan rezultat vakcinacije u tržnim centrima. Trenutno se vakcinacija odvija u šest tržnih centara, a kako kaže, za nekoliko dana vakcinisano je 6.000 ljudi.

"Građani vole posle radnog vremena, da dođu da se vakcinišu, bez zakazivanja. Može da se bira vakcina", naveo je Jovanović i najavio da se razmišlja o otvaranju dva punta za vakcinaciju u tržnim centrima Delta i Roda .

Prema njegovim rečima, hrabri to što opada broj hospitaliovanih, trenutno je oko 3.800 ljudi na bolničkom lečenju. 

"Spustili smo brojke ispod 1.000 zarađenih dnevno, a težimo da se spustimo ispod 100", naveo je Jovanović.

RTS

Komentari

Neka sto pre prodje vakcinacija i postigne se ta kolektivna imunizacija koja nam je svima preko potrebna da se vtatimo normalnom zivotu,a gradjane Pazara i Sjenice bi zamolila se i oni ponasaju malo odgovornije i trezvenije po pitanju vakcinacije ,i treba da se kao ostali gradjani vakcinisu, jer vakcina nam je ostala jedino oruzje u borbi protiv corone, naravno uz preventivne mere kao i pravilan nacin zivota,fizicka aktivnost,vezbe, treninzi,dobra ishrana sa puno vitamina ,minerala,fosfata i provereni suplementi npr.medicinske gljive agarikus i cordiceps, jer sve to odrzava , podize energiju i imunoloski sistem…

Djurdjija

11.05.2021 18:54


Ostavite komentar