Pretraga vestiPri kraju rekonstrukcija užičkog Starog grada

post-title
Foto: RINA


Radovi na rekonstrukciji Starog grada u Užicu privode se kraju. Posle radova na kompletnoj konzervaciji donjeg, srednjeg i gornjeg grada, izgradnje dva sprata i rekonstrukcije kule na Starom gradu trenutno se izvode radovi završne faze na kazamatu gde se postavlja čelična konstrukcija i uređuje šetna staza sa vidikovcem, izjavio je zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović.

- Od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u ovoj godini dobićemo sredstva za geomehanička ispitivanja za budući most, koji će povezivati magistralu i užičku srednjovekovnu tvrđavu. On će sam po sebi biti velika atrakcija i nadamo se da će posle njegove izgradnje svi turisti koji idu ka Zlatiboru, Tari Mokroj Gori ili Bosni i Herecegovini svratiti i posetiti Stari grad - naveo je Stojadinović.

Uz podsećanje da je u užičku srednjovekovnu tvrđavu do sada uloženo više od 60 miliona dinara, on je istakao da je Grad uložio oko 16 miliona dinara, resorna republička ministarstva 35 miliona, a Američka ambasada osam miliona dinara.

- Pored Starog grada koji predstavlja biser i simbol Grada Užica imamo i Hidrocentralu pod gradom, neolitsko naselje čije otvaranje će biti uskoro, zelenu stazu koji zajedno čine ogroman turistički potencijal. Narednih dana će biti aktivirani i ostali turistički sadržaji poput izdavanja bicikala, trotineta, kajaka i turističkog vozića.

eKapijaKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar