Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspešni nastupi čačanskih reprezentativaca u moto krosu na trci u Rumuniji

post-title


Proteklog vikenda Rumunija je bila domaćin moto kros trka za Istočno evropski šampionat i koje su se bodovale i za balkanski sampionat.

Nakon nekoliko godina reprezentacija Srbije u sastavu Vuk Ćajić, Aleksa Milosavljević, Milan Vukajlović (Termorad AMSK Čačak), Vuk Drmanac, Duško Paunović (MK Tanasko Rajić), Janko Railić (MK Ere Arilje) i Vukašin Jablanović (GTC racing Kraljevo) je ucestvovala na nekoj medjunarodnoj trci i ostvarila vise nego solidan uspeh. Na šampionatu je učestvovalo 148 takmicara iz osam zemalja (Bugarska, Moldavija, S.Makedonija, Turska, Grcka, Srbija, Madjarska i domacin Rumunija).
U više nego jakoj konkurenciji od 27 takmičara, u klasi MX65 Vuk Ćajić je u prvoj vožnji osvojio 19 mesto, jer mu je dva puta spadao kabl na svecici i gasio se motor, dok je u drugoj voznji osvojio 13 mesto.  
klasi MX85 Aleksa Milosavljević je u prvoj vožnji nakon pada u prvoj krivini bio 19 i na kraju je zauzeo 11 mesto, dok je u drugoj vožnji osvojio 12 mesto.
U klasi MX2 od tri takmičara, dva su završila trku. Milan Vukajlović je nakon pada zadobio povredu-prelom ruke i valja napomenuti da je u trenutku pre pada imao sedmo vreme, dok je Vukašin Jablanović u prvoj vožnji završio na 17. mestu, da bi u drugoj bio bolji za jedno mesto i pored problema sa ručicom kvačila koju je slomio prilikom pada. Vuk Drmanac je obe vožnje završio na 18. mestu, u konkurenciji 26 vozaca.
U klasi MX1 Janko Railic je u obe voznje bio peti, a Dusko Paunovic sedmi.
Srdačnu dobrodošlicu našoj reprezentaciji pružila je Dragica Pantović, rodom iz Čačka, koja živi i radi u Rumuniji, čiji sin takodje vozi moto kros i koja je puno pomogla oko transporta u bolnicu povredjenog Vukajlovića.
Imajuci u vidu cinjenicu da naši takmičari nisu dugo izlazili na medjunarodnu scenu, da treniraju u daleko skromnijim uslovima, ostvarili su zapažen rezultat i postali bogatiji za ogromno medjunarodno iskustvo koje će im znaciti na sledecim trkama za Istocno evropski i naš šampionat u ovoj sezoni.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar