Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održan Memorijalni turnir ,,Jovan Gojković Cune i Vladimir Toković Toko“ (FOTO)

post-title
Foto: TV Lav plus


Proteklog vikenda na igralištu FK Bip organizovan je 13. tradicionalni memorijalni fudbalski turnir ,,Jovan Gojković Cune i Vladimir Toković Toko“. U čast dva velika fudbalska asa nadmetali su se pioniri iz 8 klubova, a sećanje na njih ovom prilikom evocirali su prijatelji.

Memorijalni fudbalski turnir ,,Jovan Gojković Cune i Vladimir Toković Toko“ organizovan je u znak sećanja na dvojicu čačanskih sportista čija karijera je prekinuta preranom smrću. Već trinaest godina turnir okuplja njihove saigrače i prijatelje.

Ovoga puta nastupilo je 8 timova sastavljenih od igrača rođenih 2007.godine. Osim domaćina, nadmetali su se Crvena Zvezda, Kragujevački Radnički 1923, Jagodina, Borac 1926, Vojvodina, OFK Beograd i subotički Spartak, a pobeda kao krajnji cilj svakog sportskog nadmetanja ovoga puta nije bila u prvom planu.

,,Naš cilj je da igramo kvalitetan fudbal i da deca ponesu pozitivne utiske u Beograd, kako bismo i se i sledeće godine sastali da evociramo sećanje na fudbalske legende“, kaže trener pionira FK Crvena Zvezda, Dejan Šiljković.

Saigrači i prijatelji dva fudbalska asa podsetili su se zlatnog vremena kada se domaći fudbal dičio imenima Gojkovića i Tokovića.

Grad Čačak je pokrovitelj turnira, a zamenik gradonačelnika Čačka, Vladan Milić, rekao je da će uvek podržavati ovakve sportske manifestacije i dodao da očekuje da se sledeće godine pridruži FK Zadrugar iz Trepče, u kojem je ponikao Jovan Cune Gojković.

Pozitrivne utiske poneli su svi igrači, a pehar je pripao domaćinu, koji je u finalnom meču savladao Crvenu Zvezdu rezultatom 1:0. Treće mesto pripalo je OFK Beograd, dok je peharom za fer plej nagrađena ekipa Radničkog iz Kragujevca.

 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar