Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grad Čačak subevncioniše zapošljavanje sa 15 miliona dinara: Potpisan sporazum sa filijalom NSZ

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, danas je sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Čačak g. Sašom Obradovićem potpisao sporazum o subvencionisanju aktivnih mera politike zapošljavanja, za koje je Grad Čačak ove godine izdvojio 15 miliona dinara.

Čačak nastavlja dobru praksu saradnje sa NSZ Filijalom Čačak, koja traje već 16 godina, tokom kojih je Grad izdvojio 425 milona dinara za ovaj vid subvencija. Više od 2.500 Čačana je našlo posao zahvaljujući aktivnim merama zapošljavanja, koje zajednički realizujemo. 

Za dva dana će biti raspisan konkurs za javne radove i stručnu praksu za naše mlade obrazovane kadrove.

To je prilika da steknu znanja, ne samo u privatnim preduzećima, već i u javnim ustanovama. Pozivam sve privredne subjekte da se prijave i da, kroz program stručne prakse, radno angažuju naše mlade sugrađane. 

Grad je obezbedio ukupno 15 miliona dinara za aktivne mere politike zapošljavanja, dok će dodatnih ‪3.900.000‬ dinara obezbediti Republika Srbija, a očekujemo i dodatnih pet milona dinara, od programa "Znanjem do posla", što ukupno čini 24 miliona dinara subvencija za ovu godinu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar