Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Košarkaši Borca u polufinalu Superlige Srbije

post-title
Foto: Mediaportal


U drugom meču četvrtfinalnog okršaja u dvorani kraj Morave koplja su ukrstili Borac i FMP. Meč je bio od ogromnog značaja za oba sastava. Borac je nakon fenomenalne partije i pobede u Železniku imao šansu da se plasira u polufinale Superlige, dok se FMP borio da se serija produži. Na kraju veoma dobrog i kvalitetnog susreta, pobedu je zabeležio sastav koji sa klupe predvodi Marko Marinović, a rezultat je glasio 92:85 (20:17; 20:26; 26:20; 26:22). Ovim trijumfom Borac je napravio ogoroman podvig, jer se sa promenjenim i dobrano podmlađenim sastavom plasirao u polufinale, gde će sačekati boljeg iz dvoboja Crvene zvezde mts i Zlatibora.

Odličnom akcijom Čarapića i Todorovića otpočeo je duel. Već u sledećem napadu kapiten Borca podelio je novu asistenciju, ovog puta za Nerandžića, tako da je domaćin napravio mini-seriju 4:0. Na dobar napad nadovezala se još bolja odbrana, tako da je start meča bio odličan. Posle dva minuta igre i FMP je postigao prve poene preko Nenadića. Odgovor je došao u vidu nove serije domaćina od pet poena, tako da je poveo sa 9:3. Odmah je trener Guša zatražio tajm aut, kako bi razbudio uspavane igrače. Ali Borac je nastavio da igra kvalitetnu odbranu, pa je FMP veoma teško dolazio do koša. Uprkos naletima gostiju, Čačani su uspevali da sačuvaju prednost. Štaviše, posle prodora i koša Lopeza domaćin je imao maksimalnih sedam poena suficita (17:10). FMP nije klonuo duhom, već je odgovorio sa pet vezanih koševa. Red je bio da strateg Marinović pozove igrače na minut odmora. Reakcija je došla od starijeg Ćurčića, koji je pogodio za tri. Do okončanja prvog kvartala Borac je na mišiće uspeo da sačuva kakvu-takvu prednost.

Trojkom Jankovića započeo je drugi deo igre. Na njega su se nadovezali  Gavrilović i Lakić, pa je Borac stekao najvećih plus devet (28:19). Što se tiče FMP-a, priključak za domaćinom držao je Pecarski, koji je ubacio sedam poena za svoj tim. Kada je pogodio i Nenadić, a zatim ponovo Pecarski, FMP je poravnao skor. Prve poene za Borac posle duže pauze doneo je Lopez sa linije slobodnih bacanja. Njegov primer sledio je Lakić, pa je Borac mogao da odahne. Međutim, na volšeban način FMP je za svega par minuta došao do prvog vođstva na meču (33:34). Naravno, odmah je Marinović pozvao svoje pulene na klupu. Ali FMP nije stao, već je preko Radovanovića došao do novih poena. Da se gosti ne odlepe postarao se Čarapić, koji je pogodio van linije 6,75. Posle njega poentirao je Lopez, tako da je skor bio izjednačen. Ali da FMP ode sa prednošću na odmor postarao se Radovanović, koji je u poslednjem napadu pogodio za tri (40:43).

Drugo poluvreme otvorio je Nerandžić pogotkom za tri. Posle njega koševe je postigao Čarapić, pa je Borac ponovo vodio (45:46). Odgovor je došao od Radovanovića, koji je snažno zakucao. Igralo se veoma brzo u uvodnim minutima treće četvrtine. U takvoj igri nešto bolje se snalazio domaćin, koji je serijom pogodaka došao do plus pet (53:48). Naravno, FMP nije pao, već je preko Pecarskog došao do vođstva. Do konca trećeg dela igre Borac je hrabrom igrom došao do plus tri, što nije bilo bez značaja u veoma izjednačenom susretu.

Vrlo borbeno i energično oba tima ulaze u odsudni deo igre. Naravno, ulog je veliki, a vođstvo Borca bilo je neznatno. Međutim, nikome nije polazilo za rukom da se nametne kao tim koji rukovodim utakmicom. Taman što bi jedan sastav poveo, već u sledećem napadu rival bi poravnao skor, ili pak poveo minimalnom razlikom. Nakon tri minuta košarke Marinović je zatražio tajm aut, kako bi udeli još neki savet svojim izabranicima. Ali ništa drastično se nije promenilo u nastavku. Doduše, Borac je poveo sa plus pet (80:75), ali FMP je brzo poništio tu dobit. Zbog toga što niko nije uspeo da se nametne protivniku meč je ušao u neizvesnu završnicu. Ali kada se lomio meč, odgovornost je preuzeo mlađi Đorđe Ćurčić, koji je pogodio dva puta za tri, pa je Borcu doneo plus sedam (92:85). Kako se na kraju ispostavilo, poeni najmlađeg igrača čačanskog tabora bili su presudni za plasman u polufinale Superlige.

Borac: Ćurčić 5, Ćurčić 6, Lopez 8, Gavrilović 2, Janković 3, Kočović 4, Lakić 13, Nerandžić 16, Karapandžić, Novaković 11, Todorović 8, Čarapić 16.

FMP: Simović, Čović, Izundu 4, Nikolić, Hends 10, Radovanović 8, Pecarski 26, Šešlija, Nenadić 21, Radonjić 5, Popović 8, Vasić 3.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari

Bravo za Curcice !

30.05.2021 09:02



Bravo momci,bravo Malina.

M.V.P.ČAČAK

29.05.2021 19:38


Ostavite komentar