Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanka Marija Raičković šampion države u Tradicionalnom karateu

post-title


Proteklog vikenda, pored nedelje koja je bila jako uspešna za karatiste kluba „Nemanja“ i subota je bila blistava za trenera ovog kluba Mariju Raičković.

Ona je po pozivu profesora Vladimira Jorge, otišla na Državno prvenstvo u Tradicionalnom karateu i osvojila zlatnu medalju i pehar, nakon dve godine pauze u takmičarskim vodama.

„Bio je jako naporan vikend, u smislu udaljenosti gradova gde smo trebali da nastupimo, ali prosto Vladimir Jorga je veliko ime u karate sportu, učitelj mog učitelja i neko ko je uvek podržao nas kao tim, bezuslovno, pa  sam želela da ga ispoštujem i svojim prisustvom uveličam to takmičenje“, kaže Marija i dodaje:

„Moram da priznam da sam imala tremu kao da sam nastupala prvi put. Velika je odgovornost sada kada sam i trener i neko ko svojim rezultatima „brani“ ugled onoga što je izgradila trener Zorana. Moram da dodam, kao i uvek da je nastup bio posvećen njoj, mom treneru Zorani, jer  je ona stvorila od mene karatistu i sve što sam pokazala kao takmičar, što pokazujem sada kao trener, od nje sam naučila. Izvodila sam katu sa kojom se ona takmičila, i sa kojom smo mnogo puta osvajale medalje i koja je bila njen pečat.“

Na takmičenju, Marija je bila i u ulozi sudije.

„Iskreno, posvetila sam se klubu i deci koja su moja druga porodica. Sebe stavljam u drugi plan što se tiče takmičenja, jer sam do sada ostvarila zaista dosta rezultata jako dobrih pa i nemam preteranu želju da se nadmećem. Smatram da dolaze nove generacije, a meni nije ništa isto od kada uz tatami nemam trenera. Pa sam svu svoju snagu i ljubav, preusmerila na njih. O klubu „Nemanja“ verujem da se već dosta zna. Mnogo sam srećna što imam njih uz sebe, što su tu, u sali kod mene i što zajedno stvaramo rezultate, čuvamo uspomenu na Nemanju i Zoranu. Ponosna sam što takva deca odrastaju uz mene i što zaista jedni od drugih učimo. Naravno da sam ponosna na ostvareni rezultat, ali moja sreća je još veća što sam imala sa kim taj rezultat da podelim, pored, naravno moje porodice i sa mojim Nemanjićima. To je uspeh i pravo merilo. Podržali su me kao što i ja bodrim njih-i tu je moja snaga.“

Podsećanja radi, Marija je osvajačica Državnih, Balkanskih, Evropskih i Svetskih odličja, kako individualno tako i ekipno sa svojim timskim drugaricama.

2017.godine, ne na lep način, preuzela je klub „Nemanja“, kada je tvorac ovog kluba, Zorana Kojić, tragično nastradala. Marija je nastavila njen put, na kojem kako sama kaže mnogo nedostaje trener Zorana, ali se trude, svi zajedno da upravo kroz karate ona živi-i zaista je tako.

Kako kažu, mnogo klubova ima, ali samo je jedan KK „Nemanja“-po duši, po uspomeni koju gaje, po rezultatu, po ljubavi, po ljudima koji su deo njega.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar