Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prelepa slika poslata iz Čačka: Pobednik Kupa Srbije za žene su fudbalerke Spartaka iz Subotice (FOTO) (VIDEO)

post-title
Foto: TV Lav plus


Grad Čačak i SC Mladost u četivrtak su bili domaćin finala Kupa Srbije u ženskom fudbalu. U finalu su se sastali ŽFK ,,Spartak“ iz Subotice i ŽFK ,,Mašinac trace“ iz Niša. Pobedu su odnele subotičanke, koje su od samog početka bile favoriti.

Na Gradskom stadionu u Čačku pehar Kupa Srbije podigla je ekipa ŽFK ,,Spartak“.  Subotičanke su trijumfovale rezultatom 3:1 u dinamičnom meču protiv Mašinca, a bilo je šansi za još bolji rezultat.

,,Ponestalo nam je inicijative, ali nema razloga za nezadovoljstvo. Izborile smo se za pehar. Naporno smo trenirale, a iz prethodnih mečeva sa Nišlijkama znamo da nisu zanemarljivi protivnici. Sve nam je to pomoglo da pobedimo, rekla je kapiten ŽFK ,,Spartak“ ,Violeta Slović.

Pobeda ŽFK ,,Spartak“ dobra je uvertira za kvalifikacije za Ligu šampiona, koje ih očekuju nakon kraće pauze.

,,Nadam se da ćemo sklopiti dobru ekipu, koja može da odgovori međunarodnim zahtevima. Početkom jula kreću pripreme i nadam se da ćemo biti potpuno spremni za prvu utakmicu 18.avgusta“, rekao je šef Stručnog štaba ŽFK ,,Spartak“, Boris Arsić.

Direktor Fudbalskog saveza Srbije za ženski fudbal i futcal, Bojan Pavićević, naglasio je da je organizacija Kupa Srbije u ženskom fudbalu iz godine u godinu sve bolja, što doprinosi i popularisanju ovog sporta.

Organizator finala Kupa Srbije je SC ,,Mladost“ uz podršku ŽFK ,,Borac“ i grada Čačka. Ulaganja u sportsku infrastrukturu doprinela su da Čačak postane domaćin velikih sportskih manifestacija.

Čačak će nastaviti da podržava ženski fudbal, istakao je gradonačelnik, Milun Todorović. Ne samo ulaganjem u ŽFK Borac, već i razvojem ovog sporta na seoskom području, posebno u Gornjoj Gorevnici i Slatini, gde ima mnogo talentovanih sportistkinja.

 

Infopress
 


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar