Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U ponedeljak kreće potpuna rekonstrukcija puta od Pranjana do Takova, 25, 5 km novog asfalta

post-title
Foto: GZS


Gornji Milanovac - Državni put od Takova do Pranjana biće u potpunosti rekonstruisan u dužini od 25, 5 kilometara a radovi kreću u ponedeljak, saopštio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

"Radovi će se izvoditi na dve ili tri lokacije na trasi puta od Takovske do Pranjanske varošice ali biće u potpunosti saniran i put prema aerodromu Galovići gde će asfalt zahvatiti i deo iznad aerodroma. Rade se iskopi, kanali, nasipanje novog tampona tamo gde je stari put potonuo a zatim frezovanje i potpuno nov asfaltni zastor u dužini navedene trase. U pojedinim delovima radiće se i na peglanju krivina jer su neke nakon višedecenijske upotrebe i nebrige potonule, uradiće se horizontalna i vertikalna signalizaciju a u jednom delu gde to bude potrebno uradiće se i zaštitna ograda," kazao je predsednik opštine Gornji Milanovac i naglasio da je ovo još jedno ispunjeno obećanje predsednika države Aleksandra Vučića prilikom poslednje posete selu Pranjani.

On je naglasio da će uskoro verovatno imati sastanak sa direktorima i inžinjerima Štrabaga kako bi rešili pitanje površinske kišne i fekalne kanalizacije u samoj varošici jer će rekonstrukcija puta zahvatiti i centralni deo Pranjana.


"Bilo bi dobro da taj deo bude urađen do Sabora violinista kako ne bismo imali zagušenja u saobraćaju i verujem da ćemo taj dogovor postići na jednom od sledećih sastanaka. Pranjani su postali veoma prepoznatljivo i atraktivno mesto naročito nakon izgradnje aerodroma na Galovićima i osnivanja Sabora violinista", naveo je Kovačević.


GZS



Komentari

А биће још препознатљивији по руднику литијума када буде РИО ТИНТО пошео да рудари по Прањанском крају!!! Даље прсте од Прањана!!!!!!!!!

Милутин

08.06.2021 11:52


Отприлике да је то и део плана... Нису се они џаба ухватили Прањана.

Горан

08.06.2021 21:18


0
1
Ostavite komentar