Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Sportski novinari Užica i Kraljeva u poseti „Profesoru sa Morave“

post-title
Foto: TV Lav plus


Sportski novinari Užica i Kraljeva posetili su u Čačku, doajednasportskog novinarstva Aleksandra Stefanovića. U društvu je bio i specijaln gost, nekadašnji as beogradskog Partizana, član reprezentacije Jugoslavije i dugogodišnji internacionalac, Ilija Katić. Bila je to ujedno i prilika da se razgovara o trenutnom položaju sportskih novinara.


Kafić “Vrcalo” na desnom obali Zapadne Morave u Čačku bio je “poprište” susreta novinara Užica, Kraljeva i domaćina Aleksandra Stefanovića legendarnog sportskog novinara. Zazvaljujući profesoru Acu osnovana su Udruženja sportskih novinara Užica i Čačka: -Došli smo u Čačak da posetimo našeg divnog prijatelja i kolegu koji je najzaslužniji što smo i mi u Kraljevu a i kolege u Užicu pokrenuli sekciju sportskih novinara. Aco je neko od koga smo svi mi u svojim karijerama dosta učili, a učimo i danas. – rekao je Stojan Petković iz Udruženja sportskih novinara Kraljeva.


Njegovo mišljenje deli i Dragan Pejić iz Udruženja sportskih novinara Užica: -Profesor Aco je svima nama pomogao u našim karijerama, a ovo je ujedno i dobra prilika da vidimo gde je sada sportsko novinarstvo. Da se još malo posavetujemo o našem radu, šta i kako dalje u ovom našem zanatu, jer od Aca se mnogo toga da naučiti jer je od početka svoje karijere bio pravi profesionalac, pa i danas u ovim poznim
godinama. – U društvu je bio, kao specijalni gost, i čuveni fudbaler iz prošlog veka Ilija Katić. Kroz svoju bogatu sportsku karijeru ističe da je veoma važna veza između sportskih novinara i sportista: -Ništa bolje nema nego kada se te dve struje druže, kada mogu da se vesele pa i da tuguju zajedno. Imamo mi jako dobrih sportskih novinara, a svaki sportista mora da ceni njihov rad i zalaganje, baš kao što i novinari to čine kada su u pitanju sportisti.


Profesor sa Morave je svoj život posvetio sportu, najpre kao igrač, trener, delegat, a potom kao novinar i publicista. Živa enciklopedija ali i kolega koji nesebično svoje znanje prenosi na mlađe. A zaista
ima šta i da im prenese: -Pisao sam za „Sport“ preko 60 godina, sarađivao sa 24 redakcije i ništa mi nije smetalo. Nisam pare ni zaradio, i nije mi žao. Volim svoj grad i sport i to je smisao mog života.


U svojoj bogatoj karijeri Aleksandar Stefanović čuva i priznanja, od onog koji je svojevremeno dobio u doba Tita, do narada za životnodelo Udruženja sporskih novinara Srbije, i Grada Čačka, kao i Majsku
nagradu Sportskog saveza Srbije. Iako će Profesor poslednjeg dana oktobra proslaviće svoj 90 rođendan, i dalje neumorno izveštava sa svih sportskih terena u gradu na obali Morave.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar