Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ivana Ilić ruši rekorde (FOTO)

post-title
Foto: TV Lav plus


U SC ,,Mladost“ danas je održana Konferencija za medije povodom uspeha mladih čačanskih atletičarki. Ivana Ilić oborila je državni rekord na 100 metara na Prvenstvu države za seniore i seniorke koje je održano u Kraljevu za vikend. Zapažen rezultat ostvarila je i Sanja Đoković, koja je briljirala u trci sa preprekama.

Ivana Ilić postala je dvostruki seniorski prvak, iako još uvek pripada kategoriji juniorki. Ovoga puta bila je brža za 2 stotinke u odnosu na prethodno postavljeni rekord na 100 metara. Zapažen rezultat ostvarila je i Sanja Đoković, koja se dokazala u trci na 3000m stipl.

Ivana je ostvarila jedan od najboljih rezultata na državnim takmičenjima svih vremena. Nedavno je zabeležila i rekord na 200 metara, što je dobra uvertira za Evropsko prvenstvo.

,,Sam taj rezultat je među prvih 10 na svetu, a tek za 4 stotinke je slabiji od najboljeg vremena postavljenog u Srbiji ikada. Sada ćemo početi sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje je u julu, potom će biti i Svetsko prvenstvo. Imamo velika očekivanja“, istakao je trener AK ČAAK, Dragan Dukanac.

SC ,,Mladost“ nastaviće da podržava talentovane atletičare. Tokom priprema za Evropsko prvenstvo biće obezbeđeni posebni uslovi.

,,Zamolio bih ostale sportiste i rekreativce da budu strpljivi i shvate da tokom priprema za Evropsko takmičenje atletska staza na sat vremena dnevno mora biti zatvorena, kako bismo omogućili da se što bolje spremi i da joj niko ne smeta za to vreme“, rekao je direktor SC Mladost, Miloš Stevanić.

Osim čestitki povodom rekordnih rezultata mlada nada kraljice sportova danas je primila i rođendanske čestitke. Ilićeva ima mnogo razloga za slavlje i velika očekivanja na predstojećem prvenstvu.

 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar