Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Međunarodno takmičenje sportskog plesa WDSF International Serbia Open – Čačak Trophy 2021

post-title


Republika Srbija i Grad Čačak su u vikendu za nama bili svetska prestonisa sportskog plesa!! Plesni savez Srbije i Plesni klub “Luna” su organizovali  međunarodno takmičenje sportskog plesa “WDSF INTERNATIONAL SERBIA OPEN 2021- ČAČAK TROPHY 2021” i Državno prvenstvo Republike Srbije u latino plesovima.


Takmičenje je podržano od strane resornog Ministar omladine i sporta i Grada Čačka. U subotu  je dodeljen Trofej Čačka najboljem formacijskom timu. Nedelja je bila rezervisana za kategorije svetske federacije sportskog plesa (World DanceSport Federation) WDSF INTERNATIONAL SERBIA OPEN LATIN I WDSF INTERNATIONAL SERBIA OPEN STANDARD. Takmičenje je jedno od najvećih u ovom delu Evrope, a u ovom delu godine i među najvećim svetskim takmičenjima sportskog plesa. Takmičari su se nadmetali u mnogobrojnim starosnim kategorijama od pionira do seniora, plešući uz divne latino i standardne ritmove, sambe, ča ča ča, rumbe, paso dobla, jive, valcera, tanga, bečkog valcera, slou foksa i quistepa.

U Čačku su plesale 22 zemlje, a sve ih je sudilo 25 međunarodnih sudija!

Velika zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta i Gradu Čačku na velikoj podršci. Takmičari su bili sjajni, a mi smo se pokazali kao odlični domaćini. Atmosfera je bila izuzetna, pohvale stižu sa svih strana, strani takmičari su oduševljeni! Na večernjem svečanom otvaranju, specijalnu ulogu su imali i muzičari orkesta Marka Trnavca koji su izveli uz zvuke trube Ćao Bela, što je sve oduševilo. Takmičari Plesni klub Luna su imali odlične rezultate. Na Državnom prvenstvu u kategoriji Omladinaca Nikola Čutović i Sara Bogdanović su zauzeli 2.mesto, a u finalu kategorije Starijih Omladinaca na Državnom prvenstvu imali smo tri para u finalu. Jovan Ilić i Jana Lukić su zauzeli 3.mesto, Stefan Stančić i Iva Ferluga su bili na petoj poziciji, a Vuk Borović i Marija Bilbija su zauzeli šesto mesto. Veliki rezultat je napravio i naš formacijski tim Omladinac Latin girls koje  su osvojile Trofej Čačak!


Pionirski formacijski tim Luna kids je zauzeo prvo mesto, tim Mlađih Omladinac Dance Babys su zauzele 1.mesto, i seniorski tim Rebel force su takođe prve. Želimo da se zahvalimo Gradu Čačku na velikoj podršci bez koje ne bismo uspeli, SOŠO”1.novembra” i Zračku na ustupanju prostora za ovaj sjajan dogadjaj, kao i Sportskom centru Mladost, Turističkoj organizaciji Čačka i Domu Kulture na velikoj podršci koju su nam pružili!



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar