Pretraga vesti

Borac kažnjen sa 300.000 dinara i minus tri boda uslovno

post-title
Foto: Mediaportal


Prvotimac Crvene zvezde, Marko Gobeljić, kažnjen je sa dva meča zabrane igranja i 200.000 dinara, zbog isključenja posle finalne utakmice Kupa Srbije, protiv Partizana.

Odluku je donela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak.

Gobeljić se nesportski ponašao posle penal serije, skinuo je šorts ispred golmana Partizana, Vladimira Stojkovića, i na direktan način uvredio učesnike i svetkovinu finalnog susreta Kupa Srbije. Sudija Srđan Jovanović, po okonačnju meča, pokazao je crveni karton fudbaleru Crvene zvezde. Sankcije, posle sramnog čina, najavili su i iz tabora osvajača Kupa Srbije. Iz Ljutice Bogdana, međutim, do danas nisu objavili visinu kazne.

Zaključujući prethodu sezonu, članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije kaznili su Novi Pazar sa 200.000 dinara, zbog saopštenja uoči utakmice sa Metalcem. Kasa novog superligaša, Radničkog 1923, olakšana je za 100.000, iz istog razloga – rival je bila Kolubara.

Narednu sezonu, srpskoligaš Borac 1926 dočekaće sa uslovnom kaznom, oročenom na godinu dana. Čačanski klub sankcionisan je sa 300.000 dinara i minus tri boda, uslovno na 365 dana, zbog prekida utakmice sa Radničkim 1923. U prevedenom – ukoliko ponove sličan prestup u predstojećoj sezoni, kazna će biti automatski aktivirana.

Na poslednjoj sednici, disciplinski organ, predvođen predsednikom Ivanom Nikolićem, skinuo je većinu aktuelnih tema sa dnevnog reda. Ostala su otvorena pitanja, posle skandaloznog kraja futsal sezone. Čitava takmičarska godina bila je praćena incidentima, u poslednjoj utakmici, između FON-a i Novog Pazara, sport je totalno poražen i sasvim je izvesno slede žestoke sankcije za izgrednike u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Srbije.

Za sada, pokrenut je postupak protiv KMF FON, zbog slabe organizacije, upada gledalaca na teren, udaranja lekara Novog Pazara i kršenja odredaba Kovid protokola o organizaciji utakmica za vreme pandemije. Dodatne izjave moraće da dostave i Denis Bošnjak, lekar, i Mirza Hot, golman Novog Pazara. Prvi je neovlašćeno ušao na teren, drugi oborio konstrukciju gola i nesportski se ponašao.

Prvotimac FON-a, Aleksandar Pavlović, kažnjen je sa dve utakmice zabrane igranja, zbog isključenja na istom susretu.

Sportklub

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar