Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović: Odlična sezona, ostvarili smo ciljeve

post-title


Kada se podvuče crta, iza KK Borac je prilično uspešna sezona. Čačanski tim je ove takmičarske godine po prvi put u svojoj prebogatoj istoriji imao priliku da učestvuje u ABA ligi. Dugo željeni san ljubitelja košarke u gradu na Moravi se ostvario. Ali da stvar bude još bolja, Borac je uspeo da sačuva svoje mesto u jadranskoj eliti, jer je sa skorom od osam pobeda i 18 poraza zauzeo 11. mesto.

Nakon okončanja regionalnog takmičenja usledilo je domaće, odnosno Superliga. U četvrtfinalu je Borac imao priliku da u dva meča ogleda snagu i košarkaško umeće sa FMP-om. Na iznenađenje mnogih, čačanski tim je dobrano podmlađen uspeo da savlada ekipu iz Železnika i plasira se u polufinale. Ali tu ga je sačekala Crvena zvezda mts, šampion ABA lige, tako da se tu nada u neku novu senzaciju ugasila. Ipak, Borac nije imao za čim da žali, jer je mesto među četiri najbolja sastava u državi hvale vredan podvig.

Sumirajući sezonu koja se nedavno završila, strateg Marko Marinović kaže da je Borac ostvario dobar uspeh u ABA ligi.

,,Sezona koja je iza nas bila je teška iz više razloga. Korona je učinila da raspored bude nesiguran, pa su utakmice često odlagane. Nadam se da će se situacija dodatno popraviti, pa da nikad više nemamo takve probleme. Takođe, prva sezona u ABA ligi je za većinu nas bila nešto novo. Upravo zbog toga je bilo veoma teško. Ali borili smo se do samog kraja, pa smo zato ostvarili povoljan rezultat. Ostali smo u ligi, nismo igrali baraž, a to su bili naši ciljevi”, rekao je Marinović.

Međutim…

,,Ne mogu da budem do kraja zadovoljan, jer smatram da smo mogli i morali da pobedimo u više utakmica. Ali opet, ne mogu da budem ni nezadovoljan, jer smo ostali u regionalnoj ligi”, smatra trener Borca.

Nakon okončanja ABA sezone Borac je ostvario pažnje vredan rezultat u Superligi, gde je izborio mesto među četiri najbolja tima.

,,Šlag na torti bile su naše partije u Superligi, jer je tokom takmičenja došlo do pravog otkrovenja naših mladih igrača. Takođe, dobacili smo do polufinala, što nije mala stvar. Ako to uzmem u obzir, plus opstanak u ABA ligi, po mom mišljenju sezona je odlična”, kazao je Marinović.

Velika stvar za Borac jeste činjenica da su mladi košarkaši, kadetski šampioni, dobrano iskoristili šansu koju im je trener ukazao.

,,Partije naših mladih igrača su propraćene sa velikim simpatijama. Ali oni to zaslužuju, reč je o kadetskim prvacima države. Dobili su šansu u prvom timu, i to su upisali dosta minuta na parketu. Moram da istaknem da su opravdali šansu koju sam im ukazao, jer su bili fenomenalni. Naročito to važi za duele protiv FMP-a. Pokazali su da Čačak ima mlade igrače koji mogu da igraju na visokom nivou. A na nama trenerima ostaje da se potrudimo da od njih napravimo dobre seniorske košarkaše”, ističe šef struke Čačana.

Borac je već počeo da sklapa tim za sledeću sezonu. Saradnja je produžena sa Sanadzeom i Lopezom, neki igrači imaju važeće ugovore, dok sa nekolicinom slede pregovori.

,,Već smo krenuli da sastavljamo tim za narednu takmičarsku godinu. Doduše, mnogim igračima ovog leta ističu ugovori, tako da moramo da pregovaramo sa njima. Takođe, probaćemo da iskoristimo ovo leto da se dobro pojačamo sa barem još dva, tri dobra igrača”, dodao je Marinović.

Popularni Malina je još jednom apelovao da svi koji su u mogućnosti pomognu klubu.

,,Ponovo moram da apelujem da svi ljudi dobre volje pomognu u finansijskoj stabilizaciji kluba. Da bismo mogli da funkcionišemo kako treba, moramo da imamo potporu. Imali smo veliku pomoć od grada, predsednika kluba Predraga Pantovića, kao i Mirka Petrovića, ali je potrebno još ljudi. Smatram da mi to zaslužujemo. Valjalo bi da se u Srbiji uradi decentralizacija košarke, da se sredstva malo prebace i u provinciju, a ne da sve ide u Beograd”, naglasio je strateg Borca Marko Marinović.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar