Pretraga vestiPut na koji čeka preko 3000 meštana i 130 đaka: Mašine bruje u Devićima na planini Goliji

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Nastavlja se asvaltiranje i proširenje puta od Pridvorice do Devića na planini Goliji kod Ivanjice. Ova deonica je od velikog značaja za preko 3000 meštana, od kojih je čak 130 đaka. Meštani već tri decenije sa prvim jačim kišama bivaju odsečeni od sveta, vrlo teško plasiraju svoje poljoprivredne proizvode zbog loše infrastrukture, ali tim mukama uskoro bi trebalo da dođe kraj.

"Deonica je dugačka oko devet kilometara, već je urađeno 2,5 sada se se radi drugih 2,5 i onda završavamo preostalih oko četiri kilometra. Trudićemo se da radovi budu gotovi do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine. Za ovu namenu izdvaja se 120 miliona dinara. Ova deonica je od velikog značaja za opštinu Ivanjica, žila kucavica ovog kraja. Cilj nam je da unapredimo celokupnu putnu infrastrukturu na ovoj teritoriji, jer su osim izgradnje nacionalnih, veoma važne lokalne deonice. Na taj način omogućuju su svi uslovi onima koji su ostali da žive i rade na selu", izjavio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, prilikom obilaska radova u Devićima.

 

U planu je da budu revatilizovani i ostali lokalni putevi koji vode ka udaljenim ivanjičkim selima poput Kušića, Lise, Katića, a u kojima živi na stotinu meštana.

"Za razliku od mnogih drugih, ivanjička sela su puna ljudi. Meštani se bave drvoprivredom, malinarstvom i jako je važno da imaju dobre puteve, kako bi ostvarili dobar plasman svoje robe. Ulaganje u puteve je ustvari ulaganje u budućnost i zahvalan sam Vladi RS što nas nisu zaboravili", izjavio je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Ministru Momiroviću danas je uručena i Junska nagrada, za svu angažovanost na teritoriji opštine Ivanjica. 

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar