Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Najavljuje revanšizam prema SNS-u, a pola stranke mu čine bivši naprednjaci

post-title
Foto: Moravainfo


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni vlasti biti trajno zabranjen rad Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) i „svim derivatima“ Srpske radikalne stranke (SRS), uključujući i Srpsku naprednu stranku (SNS).

Pored toga što je ovo nerealno obećanje u sukobu sa osnovnim demokratskim principima u 21. veku, ono je i krajnje čudno, jer je upravo Jeremić u svoju stranku primio veliki broj bivših naprednjaka.

Tako u Čačku Jeremićevu stranku vodi bivši poslanik SNS Aleksandar Radojević. Pored toga što je bio poslanik, Radojević bio i poverenik lokalne organizacije naprednjaka. Odmah po smeni sa te pozicije i završetka poslaničkog mandata Radojević je sa bivšom odbornicom Violetom Marković i ostalim nezadovoljnim naprednjacima napravio grupu građana koja se kasnije utopila u Narodnu stranku Vuka Jeremića.

Jeremić se prilikom ovakvog kadrovanja vodio mišlju da naprednjake najbolje poznaju i najviše mrze bivši naprednjaci. Tako čačanski odbor Narodne stranke nije jedini koji koji čine bivši naprednjaci.

radojevic 1

Foto: GZS

"To je naivan politički gest koji nema političku težinu jer nije realan. Mogu čak da kažem da i blago diletantski zvuči. Prošla su vremena ukidanja i zabranjivanja organizacija zbog različitog mišljenja i delovanja. Zato mi je to naivan, nezreo i nekvalitetan populizam. Liči mi na izjave iz kafane" – prokomentarisao je Izvršni direktor agencije “Faktor plus” Predrag Lacmanović.

lacmanovic

Foto: Twitter

Kako kaže, i celokupna politika revanšizma Narodne stranke deluje nerealno.

"Svaka ozbiljna država ima svoje zakone. Ne znam po kom zakonu i kojem zakonskom procesu će se sprovoditi ta politika revanšizma. Takva politika zahteva sudski process. Ne možete tek tako dekretom ukidati političke organizacije" – zaključuje Lacmanović.

Vučić: Njihov program – zabranićemo sve koji drugačije misle

vucic

"Ceo njihov problem stao je u nekoliko reči: zabranićemo sve koji drugačije misle, a onda ćemo da maltretiramo pa do toga ako bude trebalo i da likvidiramo sve koji drugačije misle. Mi ćemo izaći sa drugačijim programom. Naš program će biti razvoj Srbije, napredak Srbije, ponos i dostojanstvo srpskog naroda i najviša stopa rasta u Evropi pa narod neka bira.Oni imaju veliku prednost danas u odnosu na samo jednu veliku partiju koja im se suprostvalja, oni su gotovo izvesno pobednici u Beogradu, ali mi ćemo da se borimo i naš cilj će biti da ih pobedimo na svim nivoima. Ako ne uspemo, čestitaćemo, onda ćemo da se spremimo za gulage, da se spremimo da odgovaramo i mi i naša deca pošto im je to jedina politika i plan, ali zemlju d anapuštamo nećemo. I borićemo s eprotiv onih koji žele zemlju ponovo da razore, da uništavaju i pljačkaju kao što su to činili od 2000. do 2012. Godine" – istakao je Vučić.

MediaPortal/Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar