Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Posle 15 godina atletska balkanska medalja u Čačku

post-title


U toku vikenda 26/27. juna Smederevo je bilo domaćin Prvenstva Balkana za seniore/ke u atletici, na kome je nastupilo 19 reprezentacija. U sastavu reprezentacije Srbije nastupila je čačanska sprinterka iIvana Ilić, atletičarka AK "ČAAK".
Prvog dana Balkanijade trka seniorki na 100 metara može se svrstati u najkvalitetnije održane trke svih dosadašnih prvenstava. Na listi prijavljenih čak 9. sprinterki je imalo lični rekord ispod 11,50 sekundi, a u kvalifikacijama je nastupilo 22. takmičarke. Uprkos činjenici da je još uvek juniorka, Ivana Ilić  je zauzela 2. mesto u grupi i ostvarila odličan rezultat 11,57 sekundi što je bilo dovoljno da direktno uđe u finale. 
U "velikom" finalu Ivana je trčala još brže, ali 11,54 sekundi je bilo dovoljno za 5. mesto, a svega 0,05 sekundi ju je delilo od medalje.
Dva sata posle finalne trke na 100 metara usledila je trka štafeta na 4 x 100 metara gde su Ivana Ilić, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Tamara Milutinović zauzele sjajno 2. mesto iza reprezentacije Grčke, a u uzbudljivoj završnici su uspele da preteknu štafetu Rumunije.
 
 
Kao i prvog dana Balkanijade, sprint je bio disciplina koja se sa nestrpljenjem očekivao i drugog dana. Ivana Ilić je nastupila u trci na 200 metara u kojoj je u tri grupe nastupilo 19 takmičarki, od kojih je čak 9 takmičarki imalo lični rekord bolji od 23,90 sekundi, među kojima je bila i Ivet Lalova (Bugarska), najbolja svetska bela sprinterka, koja je vlasnica desetog svetskog rezultata svih vremena na 100 metara. U trećoj grupi nastupila je Ivana Ilić i zauzela 5. mesto sa fenomenalnih 23,65 sekundi što je svega 0,03 sekunde slabije od njenog ličnog i nacionalnog rekorda. 
 


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar