Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiNekoliko hiljada evra nestalo za dvadesetak minuta: Jak grad tukao i obrao maline u požeškim selima, žal nikad veća jer je cena crvenog zlata ove godine na istorijskom maksimumu

post-title
Foto: RINA


Požega – Olujno nevreme praćeno intenzivnim gradom veličine lešnika opsutošilo je zasade u požeškom selu Čestobrodica i to u zaseocima Jasik, Brdija, Mićovići i Raduke. Najveća šeta pričinjena je na zasadima maline, a imajući u vidu visoku cenu crvenog zlata za nepunih dvadeset minuta domaćini su izgubili i po nekoliko hiljada evra.

„Ovo je druga elementarna nepogoda koja nas pogađa u jeku berbe. Od maline skoro da nije ostalo ništa, procenitelji koji su prošli put izlazili na teren utvrdili su da je gubitak oko 50 odsto, sad je u pojedinim domaćinstvima rod desetkovan poptuno, čak 100 odsto. Maline smo osigurali, ali na cenu od 200 dinara po kilogramu, tako da ćemo i tu biti u debelom minusu. Do juče je moj malinjak bio za primer, a danas posle nevremena ostala je samo pustoš. Za nas je berba završena“, izjavio je za RINU Duka Ilić iz sela Čestobrodica.

Nevreme je oštetilo i putnu infrastrukturu, tako da su pojedini lokalni pravci izuzetno teško prohodni.

„Do pojedinih imanja gde je mogao samo traktor da priđe, sada je put potpuno odsečen. Na kolovozu su bare i zemlja, tu bi se zaglavila i teretna mašina“, kažu meštani Čestobrodice.

Jako olujno nevreme u kasnim popodnevnim satima pogodilo je Ivanjicu, Lučane i Čačak, ali u ovim delovima nije bilo pojave većeg grada.

Zbog obilne kiše na magistralnom putu od Užica ka Čačku povremeno je dolazilo do zastoja, jer su vozači morali zaustaviti svoje automobile zbog jakog nevrmena.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/ slot gacor https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/gacor88https://www.estac.fr/slot-gacor/https://maup.kiev.ua/https://xaviermascaro.com/slot88/https://tapchinnvh.hucfl.edu.vn/slot-deposit-pulsa/https://www.valldecamprodon.org/slot-gacor/http://impress.ctf.antichat.com/slot-gacor/https://detudomhospital.org/slot-gacor/https://sites.google.com/view/pastigacor88/kumpulan-daftar-12-situs-judi-slot-gacor-terbaru-2022https://sites.google.com/view/pastigacor88/daftar-slot-online-deposit-via-dana-10-ribu-terpercayahttps://sites.google.com/view/pastigacor88/daftar-situs-judi-slot-deposit-pulsa-10rb-tanpa-potonganhttps://lae.tsu.ge/slot-gacor/https://www.bre-services.com/includes/templates_c/slot-gacor/https://arm.siedlce.pl/slot-gacor/https://www.hpu.nl/slot-gacor/https://nousuport.cat/slot-gacor/https://www.fig.es/slot-gacor/https://www.elintosms.lt/slot-gacor/https://alumni.forest.ku.ac.th/js/slot-gacor/https://fastgrowingtree.forest.ku.ac.th/http://pkc.grsmu.by/assets/slot-gacor/http://moped.uhsp.edu.ua/wp-content/uploads/2022/02/slot-deposit-dana/http://profspilka.uhsp.edu.ua/wp-content/uploads/2022/02/slot-pulsa/https://library.duit.in.ua/wp-content/uploads/2022/02/slot-online/https://www.moodle.wskiz.edu/files/site/slot-deposit-pulsa/https://www.cussoc.it/files/site/slot-gacor/https://www.estac.fr/slot-gacor/https://www.medmotion.org/profile/slot-deposit-pulsa-tanpa-potongan-minimal-deposit-10rb/profilehttps://www.medmotion.org/profile/bocoran-slot-gacor-saat-ini-gampang-menang/profilehttps://www.medmotion.org/profile/situs-slot-gacor-terbaru-2022-terpercaya-gampang-menang/profilehttps://www.medmotion.org/profile/daftar-situs-slot-online-deposit-via-dana-10rb/profilehttps://data.genderdatalab.org/uploads/user/2022-07-24-061527.073260situs-slot-gacor.htmlhttps://data.genderdatalab.org/uploads/user/2022-07-24-064534.186820slot-deposit-pulsa.htmlhttps://data.genderdatalab.org/uploads/user/2022-07-24-070227.428804slot-deposit-dana.htmlhttps://data.genderdatalab.org/uploads/user/2022-07-24-081406.614306slot-online-terpercaya.htmlhttps://data.genderdatalab.org/uploads/user/2022-07-24-094624.732168slot777.htmlhttps://www.valldecamprodon.org/slot-gacor/