Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dušan Đelić: Realizacijom socjalnog programa radnika FRA otpočelo i rešavanje statusa ovog preduzeća

post-title
Foto: Mediaportal/MNA


Realizacijom socijalnog programa radnika Fabrike reznog alata počelo je i rešavanje statusa Fabrike, kaže u svom saopštenju predsednik Industrijskog sindikata FRA.

Zaposlenim radnicima pre otvaranja stečaja će biti uplaćene otpremnine i svim radnicima ce biti uplaćeni doprinosi od perioda 1.1. 2010. do dana raskida radnog odnosa u iznosu od 32.000 rsd.

Treba imati u vidu da je prosecna  zarada iznosila of 18-20.000 rsd u 2010 god. takođe radnicima koji nisu primali zarade biće uplaćeno 9 zaostalih zarada u iznosu od 32.000rsd koje će biti uplaćene iz fonda solidarnosti Ministarstva  privrede.

"Jedna bitka za rešavanje socijalnog statusa radnika je dobijena u rešavanju statusa radnika, gde smo imali  veliku, bolje reći, ogromnu podršku gradonačelnika Miluna Todorovića i koristim priliku da mu se zahvalim za  veliko angažovanje i energiju koju je utrošio u rešavanju problema kao i njegovih jubilarnih 60 sastanaka koje je održao i posvetio radnicima fabrike", ističe Đelić.

Takođe treba istaći da smo se i prethodnim gradonačelnicima grada Čačka obraćali za pomoć ali su se oni proglađavali nenedaležnim i izbegavali su sastanke sa predstavnicima radnika.  Posle ove bitke sledi nova bitka za očuvanje 210 radnih mesta za radnike koji će biti radno angažovano u novoosnovanom preduzeću koji ce nastaviti isti proizvodni program kod budućeg zakupca.

Većina radnika je prezadovoljna rešavanjem socijalnog statusa ali imamo i jedan deo kadrova koji gubi svoje pozicije i visoke zarade i te snage prave opstrukciju  promenama u želji da zadrže svoje privilegije i visoke zarade  jasno je da je status favrike bio neodrziv i da  su promene bile neophodne  nadamo se da ce budući zakupac halskog prostora Adam Zimonjić kao uspešni privrednik organizovati proizvodnju i proširiti proizvodne kapacitete čime se stiču uslovi za prijem i otvaranje radnih mesta.

Đeliđ za kraj istiće da je raskinuo radni odnos ali i i da će ostati predsednik sindikata sve dok zadnji radnik ne dobije otpremnine i dok se radnicima ne uplate doprinosi i ne isplate zaostale zarade.



Komentari

Da nije bilo tebe Djela,ostali bismo i bez para i staža.I zadnja konstantacija 100% si u pravu.Zna se kome je odgovaralo da fabrika radi ovako jos 20 godina

zahvalni radnik

20.07.2021 21:25


Ostavite komentar