Pretraga vestiPrikupljeno 800 kilograma otpada nakon Drinske regate: Posetioci bili odgovorni i većinu smeća bacali na prediviđena mesta

post-title
Foto: RINA


Bajina Bašta – Nakon završene Drinske regate, za razliku od nekih prethodnih godina ovog jula Bajina Bašta nije osvanula pod gomilom smeća. LJubitelji najveće manifestacije na vodi bili su odgovorni prema životnoj sredini, a kroz akciju „Recikliraj, uživaj, Drinu od otpada sačuvaj“ sakupljeno je više od 800 kilograma ambalažnog otpada.

„Ove godine sakupljeno je za reciklažu 230 kg aluminijumskih limenki i 600 kg staklene ambalaže, što je znatno više nego 2019. kada je sakupljeno 170 kg otpada. Posetioci su imali priliku da pravilno odlože ambalažni otpad u reciklažne kutije i kante, postavljenim na ključnim mestima gde se i stvara najveća količina otpada, a posebni timovi su bili zaduženi da animiraju posetioce da svoj otpad ubacuju u mobilne kante u obliku rančeva“, rekli su Sekopaku, koji je organizovao akciju.

Veoma je važno da građani stvore ekološku svest i kada se zabavljaju na manifestacijama kao što je Drinska regata, jer sa na njima stvara velika količina otpada koja, kada se reciklira, može da dobije novi oblik i svrhu.

„Drago nam je što je veliki broj posetilaca to shvatio i priključio se akciji. Samo udruženi možemo da zaštitimo našu planetu. Značajno je da ukažemo da i na ovako velikim dešavanjima koja okupljaju dosta ljudi, možemo da budemo odgovorni prema životnoj sredini i nama samima”, kažu u Sekopaku.

Nakon drinskog spusta otpad sakupljen na ovaj način poslat je na reciklažu.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar