Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Učesnici „Еtnofesta“ na prijemu kod predsestavnika grada

post-title
Foto: Press služba


Na dan otvaranja 5. ETNOFESTA u Čačku, u sali Skupštine Grada učesnike manifestacije iz Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Rusije i Srbije ugostili su zamenik gradonačelnika Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković i direktor TOČ-a Vojin Jakovljević.

- Dobrodošli u grad Čačak, grad kulture, sporta, preduzetništva, a pre svega, dobrih ljudi. Festival „Etnofest“ se u prethodnom periodu pokazao kao veoma posećen i zanimljiv za mnogobrojnu publiku. Naša Turistička organizacija ga godinama uspešno realizuje. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, nadam se da će nas vreme poslužiti i molio bih sve goste da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera, kako bismo svi bili sigurni i zdravi nakon Festivala – rekao je zamenik gradonačelnika Vladan Milić.

Ispred Grada, predstavnicima ansambala se obratio i pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Miroslav Petković.

- Volimo da kažemo i iza toga stojimo, da je naš grad najlepši na svetu, želim vam da se osećate prijatno u njemu. Naša geografija mnogo je manja od naše istorije i nadam se da ćete tokom vašeg boravka imati vremena da upoznate naše divne ljude i našu tradiciju. Ovo je prvi festival koji se večeras otvara, zbog ograničenja koja smo imali zbog virusa Kovid 19, a nakon njega sledi niz događaja u našem gradu. Vi ste prvi od kojih počinju ovako lepe manifestacije za sve nas, na otvorenom prostoru – rekao je Petković.

Ispred organizatora Turističke organizacije Čačak i KUD „Dule Milosavljević - Žele“, goste je pozdravio Vojin Jakovljević, direktor TOČ-a, podsetivši da ETNOFEST večeras proslavlja i svoj jubilej, pet godina postojanja.

Svečano otvaranje zakazano je za večeras u 20 časova, a trajaće do 24. jula.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar