Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačani se ujedinili u humanosti, organizuje se veliki koncert na Gradksoj plaži : Mala Srna ima sve manje vremena da se izbori sa opakim oboljenjem

post-title
Foto: Promo


Čačak - U četvrtak, 29. jula sa početkom u 18 časova na Gradskoj plaži biće upriličen humanitarni koncert za jedanaestomesečnu Srnu Dragojević, kojoj je odmah po rođenju dijagnostikovan Daunov sindrom, a u martu su saznali za još jednu dijagnozu MSD mijelodisplastični sindrom (grupa povezanih poremećaja koštane srži).

„Da bi Srna pobedila Čačani će na Gradskoj plaži moći da pomognu i da uživaju uz dva rok benda „Oldman brothers band”, „Funk Off” i orkestar za veselja „Šešir moj”. Bendovi će se na sceni tokom humanitarnog koncerta smenjuivati na svakih sat i po. U ovoj humanoj akciji učestvovaće kafići „Green šank”, „Kafe Mona”, „Hvana”, „Kafe Kapetan”, kao i Sportski centar „Mladost”. Deo novca od prodatog pića biće usmeren za Srnino lečenje, a biće postavljene i kutije za priloge”, rekla je Katarina Novković jedna od organizatora ove humanitarne akcije.

Inače, maloj Srni Dragojević, potrebna je pomoć za terapije i transplataciju koštane srži, jer za njenu progresivnu bolest lek ne postoji.

„S obzirom na to da je bolest promenljiva i progresivna, ne znamo koliko imamo vremena, dešava se da Srni pada broj trombocita, te joj je tada neopjhodna transfuzija, a kada raste broj transfuzija, povećava se rizik od obacivanja koštane srži donora”, objasnila je za Glas zapadne Srbije Marija Dragojević, Srnina majka.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar