Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Leto puno aktivnosti u KK „Nemanja“

post-title


Karate klub „Nemanja“ je i ovog jula, bio jako aktivan. Kako je takmičarski deo završen, Nemanjići su uplovili u nešto mirnije aktivnosti, ali sa puno entuzijazma i volje. Pre svega, jedna od najvažnijih aktivnosti, svakako bilo je polaganje za viša karate zvanja, gde je test pred komisijom polagalo 39-oro njih. Što najmlađih, početnika, do najstarijih, ozbiljnijih pojaseva i zvanja. Ispitivač je bio  Miloš Senić.

Nakon samo nekoliko dana, nastavljena je tradicija saradnje sa „Blackbird“ školom, stranih jezika. Oni već par godina održavaju letnju školu, a u segmentu sporta, ostvarena je saradnja sa upravo ovim klubom. Veliki broj dece, kako iz škole, tako i iz kluba „Nemanja“, održali su javni trening kraj Morave. Oduševljenje je bilo obostrano, uživali su svi, kao i nastavnici koji su predvodili tu grupu. Trening su posmatrali i  prolaznici, koji su pohvalili ovakav gest i zaista lepu saradnju.

Na kraju, KK „Nemanja“ je u svojoj režiji na Spomen parku, održao i svoje prve Igre bez granica, koje su služile da se deca iz obe sekcije, bolje upoznaju, druže, lepo nasmeju i bodre. Zaista je tako i bilo. Nemanjići imaju tradiciju da na kraju decembra, organizuju sada već tradicionalno maskembal, a sada su odlučili da uvrste i igre bez granica. Odigrale su se igre: između dve vatre, skakanje u džakovima, prevrtanje gume, nošenje loptice u kašičici, prevlačenje konopca, jerječkinje barjačkinje, nošenje balona između partnera, gde su se dve ekipe nadmetale. Na kraju, svi su se lepo i zasluženo počastili i odmorili.

„Pre svega, moram da pohvalim svoj klub, roditelje i decu, koji zaista svaku aktivnost proprate, podrže i učestvuju na bilo koji način. Ove godine smo oborili rekord sa polaganjem za zvanja, što me posebno raduje, a nadam se da raduje i trenera Zoranu. Zatim, mnogo lepa saradnja sa Blackbird školom, koja je zbog Korone bila prekinuta prošle godine, ali smo ove obnovili, još masovnije i bolje. Posebno hvala profesorci Marijani Ćendić , koja je ukazala meni kao treneru i mom klubu poverenje. Što se tiče igara bez granice, to je nešto što su članovi zaslužili, a što smo ponovo zajedničkim snagama izneli. Hvala svim roditeljima na podršci, ukazanom poverenju, ne samo za ovaj segment, već za svaki trening, takmičenje, polaganje i svaku aktivnost koju organizujemo. Kao što već godinama pričamo, klub smo koji ima dušu, ima sluha za sve, gde nas je karate spojio, ali koji nas drži i uči da odrastamo i kroz druge sfere. Organizujemo rođendane, razne aktivnosti, ali i na tatmiju smo u samom vrhu kao takmičari, srećna sam, ponosna i zahvalna“, kaže Marija Raičković, trener i predsednik kluba „Nemanja“.

Nemanjići su sada otišli na zaslužen odmor, ali već sredinom avgusta, nastavljaju sa treninzima na Spomen parku, a od septembra ponovo u salama škola „Filip Filipović“, „Ratko Mitrović“ i  u Sali Doma Gluvih.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar