Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radovan Đoković: Oporavak ide po planu, nadam se da ću biti spreman za početak sezone

post-title
Foto: Lejča photography


Šest meseci je proteklo od kada je Radovan Đoković van stroja. Odlični šuter ekipe iz Čačka, koji je već nekoliko sezona jedna od glavnih karika u timu Marka Marinovića, doživeo je tešku povredu na utakmici ABA lige u dvorani kraj Morave protiv Budućnosti.

Povreda prednjih ukrštenih ligamenata je sanirana operacijom pre pet meseci, ali nakon toga je usledio zaista dug oporavak, koji traje i dalje. Naravno, svi u gradu na Moravi iskreno se nadaju da će sjajni košarkaš što pre da se vrati u crveno-beli sastav, kako bi pomogao ekipi u novoj ABA sezoni, koja će, kako sada stvari stoje, biti daleko zahtevnija od prošle.

Period pred početak priprema iskoristili smo da porazgovaramo sa Đokovićem, pre svega o povredi, ali još nekim bitnim temama vezanim za njega, ali i za KK Borac.

,,Prošlo je više od šest meseci od povrede, a pet od operacije. Uskoro ću ući u završni deo oporavka. Za sada ide sve dobro, jer srećom nije bilo nekih komplikacija nakon operacije. Povreda je sama po sebi nezgodna, jer je potrebno previše vremena da prođe da bi se sportista vratio na teren. Najteži deo je prošao, sada je sve lakše“, započeo je svoje izglaganje Đoković.

Međutim…

,,Neću moći da se vratim na teren još neko vreme, ali polako u treninge ubacujem sve više košarkaških elemenata. Najvažnije da je najgore prošlo“, dodao je igrač Borca.

Da podsetimo, krajem prve deonice na utakmici Borac – Budućnost, a nakon prodora ka košu, Đoković je došao u kontakt sa protivničkim košarkašem Edžimom, posle čega je uz velike bolove napustio teren. Čak je morao da bude prebačen u bolnicu. Vratio se krajem meča, ali sa gipsom na desnoj nozi i na štakama.

,,Kao što su mnogi odmah pretpostavili, na utakmici protiv Budućnosti pokidao sam prednje ukrštene ligamente. Na žalost, sezona je tada za mene bila gotova“, rekao je Đoković.

Poveda Đokovića bila je veliki hendikep za tim Marka Marinovića, koji je u tom momentu ostao bez jednog od glavnih igrača.

,,Moram da kažem da što se tiče moje igre sezona nije išla kako sam se nadao. Ne računajući utakmicu sa Partizanom u Beogradu, početak je bio nešto lošiji, jer su me pratile dve sitne povrede. Ali kada sam ušao u kontinuitet dobrih igara, desila se povreda. Da tugujem neću, jer to je iza mene”, kazao je košarkaš Čačana.

Bez obzira na sve, Đoković je mišljena da klub mora da bude zadovoljan prošlom sezonom.

,,U izjavi koju sam dao prošlog leta, kada sam produžio ugovor, rekao sam da će prva sezona u ABA ligi biti najteža. Naročito ako se ima u vidu da smo bili lišeni pomoći navijača. Uprkos činjenici da je bilo previše poraza na jednu loptu, klub je apsolutno zasluženo ostao u ligi. Naravno, falilo nam je sportske sreće. Razlika između sedmog, osmog tima i nas koji smo bili na 11. mestu nije bila velika. Ali sve se dobro završilo. Mislim da smo pokazali da pripadamo ABA eliti”, smatra Đoković.

Kako sada stvari stoje, naredna sezona u ABA ligi biće veoma kvalitetna, barem ako se uzmu u obzir pojačanja koja pojedini timovi dovode.

,,U startu se izdvajaju ekipe koje pretenduju na sam vrh. Naravno, shodno finansijama, oni mnogo brže sklapaju rostere. Ali ne računajući četiri, pet ekipa iz vrha, ostali još nisu sastavili svoje timove. Ima još mnogo znakova pitanja. Što se tiče nas, još uvek nije poznato kakvu ćemo ekipu imati. U narednom periodu klub će angažovati još nekoliko pojačanja”.

Što se tiče ciljeva za narednu sezonu…

,,Smatram da glavni cilj mora biti opstanak u ABA ligi. Sve što eventualno više budemo uradili biće uspeh. Naravno, sve zavisi od tima koji uspemo da sklopimo”, naglasio je Đoković.

Pred početak Superlige trener Marinović je prvom timu priključio nekoliko kadeta, što se na kraju pokazalo kao pravi potez.

,,Moram da priznam da je baš odjeknulo u košarkaškoj javnosti kada je trener Marinović priključio kadete prvom timu. Ispratio sam njihov kadetski uspeh, ali i za mene je bilo iznenađenje da u jakim utakmicama protiv FMP-a i Crvene zvezde trener pruži veliku šansu tako mladim igračima. Ali svaka mu čast na tome! Doduše, on je to najavljivao, ali mnogi ga nisu ozbiljno shvatili. Na kraju mu se taj potez isplatio. A verujem da će njima to značiti u nastavku karijere, naročito po pitanju samopouzdanja”.

U ovom trenutku, Đoković još uvek ne može da se priključi ekipi, već trenira individualno.

,,Iza mene je dug period statičnih treninga, u kojima sam morao da nakon operacije povratim pokret noge, jer je atrofirala. Bilo je potrebno vreme da vratim snagu mišića. Najteža stvar u svemu je to što je sve jako bolno. Ali već neko vreme sam u treninge ubacio trčanje, skok, radim neke osnovne stvari u vezi košarke, kao što je šut. Naravno, sve to bez kontakta. Sad već treninzi nisu dosadni, a bili su na početku. Međutim, sve je to prirodni proces, najbitnije je da oporavak ide po planu. Što se tiče daljeg oporavka, u zavisnosti od osobe do osobe, traje od šest do devet meseci, a prošlo je pet od operacije. Sigurno je da neću početi pripreme početkom avgusta sa ostatkom ekipe. Ali se nadam da ću biti spreman za početak sezone”, zaključio je Radovan Đoković.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar